fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Mihai Macaveiu: Ceea ce susține astăzi ANI nu reprezintă o decizie judecătorească definitivă (C.P.)

Mihai Macaveiu, secretarul de stat în Ministerul Economiei, afirmă că nu s-a aflat niciodată în stare de incompatibilitate deoarece nu a deținut funcția de director în sensul legii nr. 161/2003, așa cum au constatat reprezentanții ANI.

”Apreciez constatarea de astăzi a Agenției Naționale de Integritate ca fiind una neîntemeiată. Nu m-am aflat niciodată în stare de incompatibilitate deoarece nu am deținut funcția de director în sensul legii nr. 161/2003. Starea de fapt este una diferită față de cele prezentate de inspectorii de integritate, în sensul în care nu am fost niciodată numit pe o funcție de conducere la nivelul companiei și nici nu am exercitat atribuții de conducere. Funcția de director în cadrul Direcției Pregătire Execuție Lucrări nu este una decizională, ci una tehnică, de specialitate. Ceea ce susține astăzi ANI nu reprezintă o decizie judecătorească definitivă. De altfel, sunt convins că instanța care va lua în discuție acest caz va constata că nu am fost incompatibil.”

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ion Mihai Macaveiu, în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2018-2019, când era consilier local în oraşul Mediaş, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ANI, Ion Mihai Macaveiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2018 – 24 martie 2019, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi atribuţiile de director adjunct al Direcţiei Juridice din cadrul unei societăţi de interes naţional cu sediul în Municipiul Mediaş, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003.

Conform declaraţiei de avere din mai 2021, depusă pe site-ul ANI, Ion Mihai Macaveiu a îndeplinit funcţia de şef al Serviciului Urmăriri Lucrări în cadrul companiei Transgaz.

Etichete:

Recomandam sa citesti si