fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Mihaela Stănuleţiu- Maestru Emerit al Sportului și Cetăţean de onoare al Judeţului Sibiu

Gimnasta Mihaela Stănuleţiu este începând de astăzi Cetăţean de onoare al Judeţului Sibiu.  Consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre de Consiliul Județean prin care se acordă acest titlu onorific Mihaelei Stănuleţiu, pentru contribuţia deosebită adusă la ridicarea prestigiului României pe plan sportiv, prin medaliile europene, mondiale şi olimpice obţinute la gimnastică, individual şi împreună cu echipa. Propunerea pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Sibiul îi aparține lui  consilierului PNL, Adrian Cosmin Bibu, directorul Serviciului Public Sala Transilvania.

„Se acordă titlul de „Cetăţean de onoare al Judeţului Sibiu” doamnei Mihaela Stănuleţiu, Maestru Emerit al Sportului, pentru performanţele deosebite obţinute în cariera de gimnastă, la competiţiile naţionale şi internaţionale, precum şi pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului Judeţului Sibiu.”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Sibiu.

Mihaela Stănuleţiu, născută la data de 5 iulie 1967 în Municipiul Sibiu, a început gimnastica la vârsta de 8 ani la Clubul Sportiv Şcolar din Sibiu, sub îndrumarea profesorului Nicolae Buzoianu. În perioada 1980 – 1985 a fost componentă a lotului olimpic al Românei de gimnastică, unde s-a pregătit cu antrenorii Adrian Goreac, Maria Cosma, Octavian Bellu si Adrian Stan. În 1983, la Campionatele Europene de la Göteborg a obţinut locul al III -lea şi medalia de bronz la bârnă, iar la Campionatele Mondiale de la Budapesta din anul 1983, a făcut parte din echipa României care şi-a adjudecat locul al II – lea şi medalia de argint. La Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, a cucerit medalia de aur şi titlul olimpic, împreună cu echipa României şi a obţinut locul al IV -lea la paralele inegale.

Mihaela Stănuleţiu- Maestru Emerit al Sportului și Cetăţean de onoare al Judeţului Sibiu

După retragerea din activitatea competiţională devine antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv Şcolar Sibiu. Între anii 1992 – 1994 urmează cursurile Şcolii de antrenori din Bucureşti, iar în anul 2003 absolvă Facultatea de Educaţie Fizică şi Management în Sport din cadrul Universităţii  “Lucian Blaga” Sibiu. În anul 2005 obţine definitivatul în cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În activitatea profesională a activat între anii 1987 – 2013 ca antrenor al Clubului Sportiv Şcolar Sibiu, secţia gimnastică fete, iar între anii 2013 – 2018 ca antrenor în cadrul aceluiaşi club sportiv, secţia gimnastică băieţi. Pentru aceste merite deosebite Preşedintele României i-a acordat titlul de Mestru Emerit al Sportului şi a decorat-o cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I şi Medalia naţională „Pentru Merit” clasa a III – a, în anul 2000.

De asemenea, în cadrul Galei Sportului, organizată anul trecut de Consiliul Județean Sibiu Mihaela Stănuleţiu a primit Premiul pentru întreaga activitate.

Foto: Sala Transilvania Sibiu

Etichete:

Recomandam sa citesti si