fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Micăsasa cu Bun Gust, pe Via Transilvanica

Asociația Română despre Mâncare a demarat, în această vară, o serie de proiecte dedicate culturii şi diversităţii gastronomice, sub titulatura ,,România cu Bun Gust”.

În 30 iulie 2023, va avea loc, în Micăsasa, cel de-al doilea eveniment al programului, intitulat ,,Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica”. Proiectul răspunde nevoii de promovare a culturii și diversității gastronomice specifice regiunii de nord a județului Sibiu, dezvoltării activităților în natură și promovarea obiectivelor turistice zonale, precum Castelul Brukenthal și traseul de drumeție Via Transilvanica.

Târgul producătorilor locali

În cadrul acestui eveniment, turiștii au ocazia să descopere gastronomia locală prin intermediul prezentărilor și degustărilor, ceea ce le va permite să se familiarizeze cu cultura și tradițiile culinare specifice acestei regiuni. De asemenea, evenimentul facilitează crearea de colaborări între producătorii locali, pensiuni și restaurante din zonă. Vor participa producători locali de fructe, legume, brânzeturi, ulei, săpun etc.

Încurajăm activitățile în natură. De aceea ne-am alăturat conceptului ˂˂Liber în aer liber˃˃ promovat de partenerii noștri – Asociația Județeană de Turism Sibiu, Programul Anii Drumeției – prin care îndemnăm participanții să descopere zona, să petreacă timpul în natură și să practice drumeția pe traseul Via Transilvanica. În acest sens, în cadrul evenimentului se va desfășura o drumeție ghidata de scurtă durată (1-1,5 ore începând cu orele 14), pe traseul Via Transilvanica”, explică reprezentanții Asociaţiei Române despre Mâncare.

Proiectul încurajează practicile ce țin de agricultura durabilă, regenerativă, crearea de scheme locale de calitate. Prin promovarea producătorilor care adoptă astfel de practici, proiectul ,,Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica” încurajează protejarea mediului și asigurarea unei producții alimentare durabile și de calitate.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda Culturală și Programul Acțiunilor pentru Cultură și Dezvoltarea Comunității Locale.

Etichete: