fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Meteorologii anunță vijelii puternice, grindină și ploi abundente

Meteorologii anunță vijelii puternice, grindină și ploi abundente

Începând de astăzi, de la ora 14:00, până mâine ora 06:00, meteorologii anunță vijelii puternice, grindină și ploi abundente.
Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-90 de kilometri pe oră, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 de litri pe metru pătrat, iar izolat 60-70 de litri.

Recomandări pentru populație:

-Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

-În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

-În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Etichete:

Recomandam sa citesti si