fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Mesajul Monicăi Munteanu: Îndemn copiii să cunoască și să respecte trecutul Patriei

Mesajul Monicăi Munteanu: Îndemn copiii să cunoască și să respecte trecutul Patriei

Mesajul Monicăi-Adriana Munteanu, inspectorul școlar general, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Sărbătoarea Țării îmi oferă prilejul întoarcerii în timp, în trecutul nostru milenar unde eroismul și gloria conviețuiesc într-o firească armonie a faptelor care ne-au ocrotit mereu hotarele și ființa.

Ziua de 1 Decembrie 1918 reiterează în memoria colectivă jertfa de sânge – întru onoare, demnitate și datorie față de neamul românesc – care a făcut posibilă reîntregirea țării și care ne-a adunat pe noi, toți românii, între granițele ocrotitoare ale aceleiași patrii, România.

Celebrăm astăzi Românii și Pământul românesc cu sfânta lui armonie de câmpii, și de munți, și de ape, a căror frumusețe fără egal ne vrăjește privirea iterativ și ne cheamă când suntem departe! Sărbătorim cu mândrie trecutul, iar din prezentul nostru, cu obstacole pe care le vom surmonta, și noi, dascălii, privim către viitorul României, pe care îl construim după exemplul marilor înaintași, dar și cu aportul valoric al fiecărei generații pe care, cu deplină responsabilitate, o formăm.

Îndemn copiii, cei care sunt mereu mândria noastră, să cunoască și să respecte trecutul Patriei, pentru a putea clădi demn și frumos prezentul și viitorul României noastre!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
Prof. Monica-Adriana MUNTEANU
INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL

Etichete:

Recomandam sa citesti si