fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Mesaje Ro- Alert privind prezența unui urs în Tocile

Astăzi, în urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, jandarmii sibieni s-au deplasat în localitatea Tocile, fiind sesizată prezența unui pui de urs.

Ajunși la fața locului, jandarmii nu au depistat ursul, însă au monitorizat zona în continuare și au informat cetățenii cu privire la posibila prezență a acestuia, riscurile aferente și modul de a se comporta în astfel de situații.

“Ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 privind observarea unui pui de urs în zona Tocile, la fața locului ISU Sibiu a mobilizat de urgență un echipaj SMURD în vederea acordării asistenței medicale la nevoie.”, potrivit ISU Sibiu.

De asemenea, s-a transmis un mesaj Ro-Alert pe raza localității SADU în scopul informării și avertizării cetățenilor privind prezența puiului de urs precum și recomandări specifice în această situație.

“A fost semnalată prezența unui URS în localitatea Tocile. Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului protejați animalele din gospodărie. Pentru siguranța lor, le reamintim cetățenilor că, în situația în care este constatată prezența ursului, trebuie să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere, să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si