fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

Medieșenii sunt obligați să poarte din nou masca în toate spațiile publice

Din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19, restricțiile în județul Sibiu sunt puse din nou în aplicare. Mai mult decât atât, masca devine obligatorie în mai multe locuri, chiar și la locul de muncă.

Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu și propunerile formulate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției joi, 30 Septembrie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 65 privind aprobarea măsurilor suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Sibiu, prin care se instituieîncepând cu data de 01.10.2021 ora 00:00obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea măsurilor de protecție precum și vaccinarea.

Prin vaccinare împotriva Covid-19:

-se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul sever de boală;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare, evitând supraaglomerarea spitalelor;

– se reduce considerabil riscul de deces.

Etichete:

Recomandam sa citesti si