fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Medicii Spitalului de Pneumoftiziologie se află în linia întâi pentru tratarea pacienților cu Covid

În anul 2019, medicii Spitalului de Pneumoftiziologie au consultat aproximativ 20.000 de pacienți, dintre care 18.000 adulți și 2.000 copii. De asemenea, peste 3.000 de pacienți au fost internați în regim spitalizare continuă și alți aproximativ 1.000, în regim spitalizare de zi. Din cauza pandemiei de coronavirus, unitatea sanitară a fost desemnată spital-suport pentu tratarea pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, aflându-se în linia întâi în tratarea pacienților cu Covid-19 depistați în județul Sibiu.

„Le mulțumim tuturor oamenilor de bine care au dorit ca în această perioadă să fie alături de spitalul nostru. Am primit astfel un sprijin consistent în efortul continuu de a achiziționa materialele de protecție necesare cadrelor medicale și chiar am avut parte de gesturi emoționante ale unor foști pacienți, care au dorit să își exprime recunoștința pentru ajutorul oferit de noi altădată. Tuturor, companii și cetățeni, le suntem recunoscători și apreciem în mod deosebit implicarea fiecăruia”, spune Cristian Roman, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Începând cu luna mai, moment în care unitatea sanitară a fost inclusă pe lista spitalelor care asigură asistență medicală pacienților cu coronavirus, medicii au tratat zeci de bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, la momentul actual, în spital sunt internate 35 de persoane bolnave de Covid-19. De la începutul pandemiei, pentru protejarea cadrelor medicale și a pacienților internați și consultați în zona NON-COVID s-a utilizat o cantitate foarte mare de echipamente de protecție – 4500 de bonete medicale, 3300 de botoșei, 270 de combinezoane de protecție, 3300 de halate de unică folosință, 60.000 de mănuși, 19.000 măști chirurgicale, 2300 măști FFP2, 250 de viziere și ochelari de protecție.

Un rol important în achiziția de echipamente de protecție l-au avut și donațiile făcute de cetățeni și companii. Sponsorizările au constat atât în bani, cât și în produse utile în lupta cu pandemia, precum măști, viziere, halate de unică folosință, botoșei, tunele de dezinfecție și hipoclorit de sodiu. Valoarea totală a donațiilor a depășit suma de 100.000 de lei.

Cei care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de noi prin donații către asociația spitalului (Asociația Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania – tel. 0269210979, spitaltbcsibiu@yahoo.com).

Sursă: spital-tbc.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si