fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

Mediaşul se pregăteşte de reabilitarea turnurilor și zidurilor cetății

Unul dintre proiectele importante pentru municipiul Mediaș urmează a fi semnat în următoarele două săptămâni. 26 milioane de lei de la Uniunea Europeană, prin programul Operațional 2007-2013, Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, vor ajunge la Mediaș pentru proiectul de Reabilitare a turnurilor și zidurilor de fortificație medievală.
Prin această investiție vor fi reabilitați 7.736 metri pătrați de ziduri de fortificație și 3 obiective turistice Bastionul Cuțitarilor, Turnul Pietrarilor și Turnul Rotarilor. Ultima condiție pe care municipalitatea a trebuit să o îndeplinească pentru că fondurile europene să ajungă în Mediaș pentru acest proiect  a fost eliberarea terenului de sarcini, respectiv dezafectarea garajelor din cartierul După Zid. Reprezentanții Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru Alba Iulia au fost prezenţi joi la Mediaş pentru a se asigura că terenul este liber și că investiția poate începe fără niciun impediment.

„Vreau să subliniez faptul că proiectul de reabilitare a turnurilor și zidurilor cetății este unul complex, care vizează și lucrări de amenajare a zonei, respectiv alei pietonale, dar și piste pentru bicicletă, montarea de bănci, de stâlpi informaționali, dar și parcări. Consider că este de datoria noastră să reabilităm, să conservăm și să promovăm obiectivele turistice ale Mediașului, mai avem un singur pas pentru ca acest proiect să devină realitate și am încredere că după finalizarea lui, pontențialul turistic al Mediașului va crește. Totodată, vreau să mulțumesc cetățenilor care au înțeles importanța acestui proiect pentru Mediaș și au  procedat la dezafectarea garajelor din zonă“, a declarat primarul Teodor Neamțu.
Etichete:

Recomandam sa citesti si