fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Material lemnos confiscat și amenzi aplicate în urma unei acțiuni a polițiștilor specializați în delicte silvice

La data de 3 decembrie a.c., polițiștii specializați din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Sibiu, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, au organizat și executat o acțiune pe linia prelucrării, depozitării și comercializării materialului lemnos, acțiune desfășurată în localitatea Râu Sadului.

În cadrul acțiunii a fost efectuat un control la depozitul de material lemnos al unei agent economic, în urma căruia a fost constatată o diferență de 71,81 mc lemn rotund și cherestea specia molid între stocurile faptice și cele scriptice înscrise în programul SUMAL 2.0.

Agentul economic a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, fiindu-i aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 lei și dispusă confiscarea faptică a volumului de 46,82 mc lemn rotund molid, în valoare de 20.000 lei și 5,00 mc cherestea specia molid, în valoare de 5.000 lei, predate în custodie Ocolului Silvic Valea Sadului pentru valorificare conform legii. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 19,99mc lemn rotund specia molid, în valoare de 3457,93 lei fără TVA.

Totodată, în urma interogării sistemului SUMAL 2.0 și a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că agentul economic care a efectuat o parte din operațiunile de transport a materialului lemnos al agentului economic mai sus menționat nu și-ar fi îndeplinit toate obligațiilor legale, motiv pentru care i s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 lei, conform Legii nr. 171/2010.

Etichete:

Recomandam sa citesti si