fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Măsuri întreprinse de Primăria Municipiului Mediaș pentru exercitarea în siguranță a votului

Primăria Mediaș investește peste 23 milioane de lei pentru reabitarea unei școli și a străzilor din centrul istoric

Primăria Municipiului Mediaș a aplicat și va lua în continuare toate măsurile prevăzute în legislația de specialitate pentru protecția sanitară a tuturor alegătorilor, dar și a membrilor secțiilor de votare din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, la alegerile locale care se vor desfășura duminică, 27 septembrie 2020. Dat fiind contextul epidemiologic deosebit din această perioadă, cauzat de pandemia COVID 19, toate unitățile administrativ teritoriale sunt obligate să ia măsuri suplimentare, pentru buna desfășurare a alegerilor.

Prin intermediul personalului special desemnat din cadrul municipalității, vor fi dezinfectate toate încăperile și spațiile conexe în care sunt organizate secții de votare, atât înaintea zilei votării, dar și după încheierea procesului electoral. În acest fel, se vor respecta în totalitate normele de siguranță aplicabile în acest moment, pentru ca toți preșcolarii și elevii să se reîntoarcă în siguranță deplină la cursuri. În același context, pentru a nu afecta desfășurarea procesului educațional, acolo unde sunt organizate secții de votare, cabinele de vot și urnele vor fi montate de către personalul desemnat din cadrul Primăriei Mediaș doar după încheierea cursurilor.

De asemenea, se vor amplasa linii de marcaj pentru respectarea distanțării între cetățenii care așteaptă să își exercite dreptul de vot atât în interiorul secțiilor, cât și pe holuri și în curțile acestora, în funcție de fiecare caz în parte, fiind  montate la intrarea în secțiile de votarea și afișe cu regulile de protecție  sanitară obligatorii de respectat pentru desfășurarea în condiții de siguranță a întregului proces de vot. Pentru dotarea cu materiale sanitare a celor 42 de secții de vot din municipiul Mediaș și din Ighișu Nou, au fost achiziționate termometre digitale pentru efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în secțiile de votare de către personalul tehnic desemnat. De asemenea, vor fi amplasate recipiente cu dezinfectant la intrarea în fiecare clădire care găzduiește o secție de votare, în cantitate suficientă atât pentru alegători, cât și pentru toți membrii secțiilor de votare. Tot pentru siguranța sanitară, s-a procedat la achiziționarea mănușilor care vor fi distribuite personalului desemnat în cadrul procesului electoral, iar măștile de protecție vor fi acordate atât membrilor secțiilor de votare, care le vor purta în mod obligatoriu pe întreaga perioadă de desfășurare a alegerilor locale, cât și cetățenilor care se prezintă la urne fără a avea mască de protecție.

Etichete:

Recomandam sa citesti si