fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Masca FFP2 sau de tip medical devine obligatorie în toate spațiile

CNSU s-a reunit în această dimineață pentru adoptarea de noi măsuri, în așteptarea valului 5 al pandemiei de Covid-19. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022.

Cea  mai importantă propunere este cea care interzice folosirea măștilor de protecție din material textil, fiind acceptate doar cele de tip medical sau FFP2.

De teama variantei Omicron, autoritățile recomandă utilizarea măştilor de tip FFP2 şi a celor chirurgicale în detrimentul celor din material textil care nu ar asigura un grad ridicat de protecţie în fața coronaviruslui.

Orice tip de mască am alege, trebuie să o schimbăm la 3 ore, potrivit medicilor, în cazul în care avem o activitate fizică intensă.

Autorităţile noastre au recomandat oficial purtarea măştii de tip FFP2 ca fiind cea mai eficientă. De altfel în Austria şi în unele landuri din Germania este chiar obligatorie în mijloacele de transport în comun, în magazinele alimentare sau în instituţii.

Etichete:

Recomandam sa citesti si