fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Mărturia unei paciente cu COVID-19: “Virusul există şi e periculos. M-am născut a doua oară, medicii mi-au salvat viaţa!”

O tânără de 33 de ani, însărcinată, aflată la un pas de poarte din cauza coronavirusului, a fost salvată de profesionalismul medicilor de la ATI.

O pacientă în vârstă de 33 de ani, aflată la un pas de moarte din cauza agravării COVID-19, a fost salvată datorită profesionalismului medicilor secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, care au colaborat foarte bine cu celelalte cadre medicale implicate în gestionarea acestui caz. Femeia şi-a pierdut conştienţa, după ce a rămas efectiv fără aer, (nefiind vaccinat împotriva COVID-19). Ea a acceptat să transmită un mesaj public, din dorinţa ca alte persoane să conştientizeze cât de periculos este acest virus, să se protejeze şi să acţioneze din timp, pentru a nu trece prin acelaşi chin.

Pacienta a manifestat simptome specifice de COVID-19 după ce a participat la un eveniment cu mai multe persoane. Ea a ţinut legătura cu medicul de familie, însă a evitat să se prezinte la spital, în speranţa că se va vindeca acasă şi fiindu-i teamă că are acest virus: “Sfatul meu pentru toţi cei care nu se simt bine, iar medicaţia prescrisă la domiciliu nu îmbunătăţeşte starea de sănătate, este să se prezinte la spital, până nu este prea târziu”, a spus pacienta.

Ea s-a îmbolnăvit în prima jumătate a lunii septembrie şi doar după câteva zile în care s-a simţit rău a chemat ambulanţa, care a dus-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Testul COVID-19 a ieşit pozitiv şi, la scurt timp, starea sa de sănătate s-a agravat.

“Am trăit o noapte în care am simţit că mă sufoc, simţeam că nu mai am aer, în ciuda îngrijirilor bune care mi-au fost acordate şi până atunci la spital. Ţin minte cum întindeam mâinile spre cadrele medicale să mă salveze, am primit ajutor, iar apoi m-am trezit pe un pat de ATI, cu o mască de oxigen mai puternică şi oameni minunaţi lângă mine. Îl ţineam de mână pe domnul doctor şi îl rugam să nu plece. Am simţit că Dumnezeu a avut grijă de mine şi absolut toate cadrele medicale s-au luptat să îmi salveze viaţa şi, din fericire, au reuşit. Simt că m-am născut a doua oară! Am primit tratament foarte bun şi sunt recunoscătoare tuturor: medici, asistenţi, infirmieri, întregului personal. Dacă nu erau ei nu ştiu ce mă făceam. Le transmit oamenilor că sunt dovada vie că virusul există, este foarte periculos, că trebuie să se protejeze, să facă tot ce ţine de ei să nu îl contacteze, iar dacă se întâmplă acest lucru, să nu ezite să se prezinte la spital. Nici eu nu am crezut niciodată că pot trece prin aşa ceva”, a spus pacienta.

Femeia este însărcinată în săptămâna a 27-a, iar acum e internată pe ATI – non COVID-19, unde continuă refacerea, după ce s-a vindecat de SARS-CoV-2 (fiind negativă la testele COVID). Pacienta a fost tratată după ghidurile şi protocoalele naţionale de tratament a pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

În plin val 4 al pandemiei, mesajul ei are scopul de conştientizare asupra riscului pe care îl prezintă acest virus, prezentării din timp la spital, a respectării tuturor regulilor şi importanţei vaccinului (ea a conştientizat importanţa imunizării).

La îngrijirea ei au contribuit mai multe echipe medicale, de la diferite specialităţi, precum: boli infecţioase, urgenţe, ATI, ginecologie, neurologie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si