fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Marșul Sănătății Plămânilor. Fumătorii primesc mere, în schimbul țigărilor.

Sibienii sunt invitați, în 16 mai, la Marșul Sănătății Plămânilor, organizat de Spitalul de Penumoftiziologie și Crucea Roșie Sibiu, în centrul orașului.

Marșul va începe la ora 14:00, pe traseul Farmacia 24 – strada Nicolae Bălcescu – Piața Mare și retur. ”Cetățenii vor primi, în schimbul țigărilor pe care sunt dispuși să le cedeze, mere și pliante informative cu privire la beneficiile renunțării la fumat”, promit organizatorii.

În acest an, la marș vor participa și echipe sportive, cu scopul de a încuraja renunțarea la fumat și adoptarea unui stil de viață sănătos. De asemenea, alături de sportivi vor mărșălui angajați ai spitalelor, elevi, studenți, voluntari din cadrul ONG-urilor etc.

Totodată, sunt invitați să ni se alăture toți cetățenii care susțin adoptarea unui stil de viață sănătos, fără fumat, pentru o sănătate mai bună și un mediu mai curat.

Suntem onorați să participăm din nou, alături de prietenii noștri de la Spitalul de Penumoftiziologie, la Marșul Sănătății Plămânilor. De mai bine de 10 ani, noi organizăm, la Crucea Roșie Sibiu, un moment tare drag nouă, cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva Fumatului: voluntarii noștri opreau trecătorii și le ofereau mere în schimbul țigărilor, iar apoi, simbolic, ardeam aceste țigări în Piața Mare. Am repetat acest moment mulți ani, până când la conducerea Spitalului de Pneumofitizilogie din Sibiu a venit un om cu inima mare și cu viziune. De atunci, organizăm împreună acest moment, care s-a transformat într-un marș anual, al conștientizării efectelor nocive ale fumatului. Și întreaga lună mai, care este și luna Crucii Roșii, a devenit o lună întreagă dedicată acțiunilor care au scopul de a trage semnale de alarmă. Și, da, în continuare oferim mere, în schimbul țigărilor”, spune Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu.

În condițiile în care fumatul ucide anual 8 milioane de persoane la nivel mondial și peste 40.000 în România, prevenția și renunțarea la obiceiurile care ne fac rău sunt soluția pentru o populație mai sănătoasă, care să decidă în baza unor informații oferite de specialiști. Ne dorim ca prin acțiunile pe care Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu le derulează an de an, inclusiv acest Marș al Sănătății Plămânilor, care se dorește un semnal de alarmă, să reușim să ajutăm cât mai multe persoane să renunțe la obiceiul fumatului, salvându-și astfel sănătatea”, spune Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Etichete: