fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Marquardt – 10 ani în Sibiu

Compania Marquardt Schaltsysteme SCS, membră a Grupului Marquardt, a sărbătorit anul acesta aniversarea de 10 ani de la începerea producției în Sibiu.

Compania Marquardt s-a stabilit inițial în Sibiu în anul 2003, începând un joint-venture cu o companie locală pentru asamblarea întrerupătoarelor. Odată acomodată pe piața muncii din România, firma Marquardt a găsit un climat investițional favorabil, iar producția a dat rezultate bune, așa că, în aprilie 2004, cand municipalitatea sibiană a început dezvoltarea Zonei Industriale Vest, reprezentanții Grupului Marquardt au decis cumpărarea unei parcele mari de teren și construirea propriei fabrici. Lucrările de construcție au început în iunie 2005 și s-au încheiat în aprilie 2006, când fabrica a fost și echipată, astfel încât în mai 2006 a început producția. Din acest punct evoluția companiei Marquardt Sibiu a fost una de continuă creștere, atât în indicatori cantitativi, cât și calitativi. În ianuarie 2008 s-a înființat în cadrul companiei Centrul de Dezvoltare și Cercetare Software, care a implicat Sibiul în activitățile de dezvoltare și proiectare a noilor tehnologii Marquardt. În prezent la Sibiu lucrează peste 220de specialiști IT și ingineri specializați în proiectare și dezvoltare în domeniile mecanică, hardware și software. Ca urmare a succesului deosebit al companiei sibiene, anii 2010, 2011, 2012 și 2013 au consemnat extinderi succesive ale fabricii cu diverse secții și module, cărora apoi li s-a adăugat o a doua clădire, devenită operațională la finele anului 2015. Investiția totală a Grupului Marquardt la Sibiu se ridică la 160 milioane Euro. Cu o suprafață totală desfășurată de 47.000 metri pătrați și peste 2.700 de angajați, MSR Sibiu a devenit cea mai mare locație din întreaga lume a Grupului Marquardt.

Compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu face parte din Grupul Marquardt, un conglomerat de firme de anvergură internațională, unul din liderii de piață în domeniul producției de întrerupătoare și sisteme de acționare electro-mecanice și electronice. Firma Marquardt are o tradiție de peste 90 de ani, aceasta începând activitatea în 1925 cu producția de întrerupătoare pentru industria electrică. Firma și-a dezvoltat apoi gama de produse pentru a oferi comutatoare și sisteme electronice pentru uneltele electrice, orientându-se apoi către industria automobilelor, domeniu în care a dezvoltat tehnologii de vârf, cumar fi sistemelede pornire keyless, cele de schimbare a vitezelor prin comutatoare sau tehnologia Blue I-Drive, care transformă telefonul mobil în cheie de mașină. Componentele electronice Marquardt echipează diverse modele construite de nume mari ale industriei automobilului: Audi, Bentley, BMW, Chrysler, Daimler, Fiat, General Motors, Jaguar, Porsche, Renault, Scania, Skoda, Tata Motors, Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo (pentru a numi doar o parte din clienții Marquardt). Întrerupătoarele Marquardt sunt folosite în numeroase modele de aparatură electrocasnică și în aplicații industriale, iar în domeniul întrerupătoarelor pentru utilaje și scule de mare putere, Marquardt este leaderul de piață mondial. Grupul Marquardt are peste 8.500 de angajați în întreaga lume și operează cu succes în toate piețele importante de pe 4 continente, având filiale în 14 locații din 10 țări (Germania, Elveția, Franța, România, Macedonia, Statele Unite, Mexico, Tunisia, China, India). Grupul a avut în 2015 o cifră de afaceri globală de 1 miliard de euro.

Etichete: