fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Marius Novac: Fiecare zi de 1 Iunie este o sărbătoare a copilăriei şi un neprețuit prilej de a le oferi sprijin

Marius Novac

Vă redăm mesajul inspectorului școlar general Sibiu, Emil- Marius Novac, transmis cu ocazia Zilei de 1 Iunie.

Dragi elevi, stimați profesori și părinți,
Fiecare zi de 1 Iunie este o sărbătoare a copilăriei şi un neprețuit prilej de a le oferi sprijin, și apreciere, şi dragoste copiilor noștri, pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă şi şansa unui viitor încununat de împliniri.
Chiar dacă trăim într-o lume ce ne provoacă mereu la o confruntare cu propriile limite, această Zi a Copiilor este un neprețuit prilej de a ne aminti gândul lui Lucian Blaga despre copilărie, „inima tuturor vârstelor”, care este mai preţioasă decât orice valoare materială, fiindcă reprezintă „capitalul” de speranţă al viitorului.
Mai mult ca în alţi ani, Ziua Internaţională a Copiilor ne obligă pe noi, profesorii să realizăm un bilanţ al anului şcolar ce se apropie de sfârşit, deoarece de-a lungul celor două semestre ne-am străduit să-i conducem pe elevii noștri spre cunoaşterea lumii şi spre cunoaşterea de sine, să le formăm deprinderi şi atitudini pozitive, să le dezvoltăm competenţe şi comportamente eficiente pentru lumea nouă care vine. Prin demersul nostru am urmărit, și urmărim în continuare, iniţierea copiilor și a tinerilor în spaţiul valorilor etice, estetice şi civice autentice şi, deopotrivă, în spaţiul valorilor democratice şi ale drepturilor copilului.
Vă asigur că nu vom abandona aceste strădanii şi le mulţumesc, de asemenea, tuturor profesorilor care sprijină efortul elevilor de a finaliza cu succes acest an şcolar și care, mai apoi, vor participa la examenele de ieşire din sistem.
Iar vouă, dragi elevi, vă doresc ca rezultatele obţinute să vă împlinească toate aşteptările, să vă ofere şanse reale de afirmare într-o societate a comunicării şi a cunoaşterii, într-o comunitate care se implică din ce în ce mai mult în viaţa şcolii.
Prof. Emilian-Marius NOVAC
Inspector Şcolar General
Etichete:

Recomandam sa citesti si