fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social Sport

Maratonul Sibiului a dat startul înscrierii pentru alergători

Maratonul Sibiului a dat startul înscrierii pentru alergători

Reprezentanții Fundației Comunitare Sibiu, organizatoarea evenimentului, au anunțat în urmă cu aproximativ o oră pe o rețea de socializare că au dat startul înscrierii pentru alergători și susținători la Maratonul Sibiului. Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor la cursa fizică cu start de grup din Piața Mare este 8 septembrie, ora 23.59. Înscrierile pentru Aleargă oriunde vor putea fi înregistrate până în data de 1 noiembrie.

„În 2 octombrie, ne vedem la cea de-a zecea ediție a Maratonului, o ediție aniversară în context ceva mai provocator și în formulă puțin atipică, dar alături de lume bună și pe traseele dragi cu care eram obișnuiți altă dată. Iar a doua zi, în data de 3, ne dăm întâlnire la Cursele Copiilor – tot în condiții de siguranță și cu cererea de ploaie tradițională făcută. Pe cei care nu pot ajunge la evenimentul public, indiferent de motiv, îi așteptăm cu la fel de mult drag la Aleargă Oriunde, până în data de 1 noiembrie. Și tot până atunci încurajăm susținătorii să sprijine alergătorii preferați și cauzele. Chiar dacă ne e dor să ne revedem în zile însorite din mai, toamna asta facem zilele mai lungi și mai luminoase, alergând pentru și susținând 34 de cauze. Ne vedem la start, dar până atunci, ne tot auzim cu una-alta. Stai pe aproape.”, transmit organizatorii.

 

Înscrieri alergători Înscrieri susținători

 

Pentru ce alergăm?

În 2021, lăsăm urme pentru 34 de cauze, unele propuse de organizații care au participat și la alte ediții, dar ne bucurăm mult să avem alături și echipe noi, cărora le urăm bun venit și mult spor. Poți vedea lista completă a proiectelor selectate și detalii despre acestea aici (link).

 

Modificări principale sau ce trebuie să știi înainte să te înscrii

 • În acest an nu vom avea limitări la numărul de participanți per eveniment și per curse, dar ne vom asigura ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță, din toate punctele de vedere.
 • Evenimentul cu start din Piața Mare va avea loc timp de 2 zile: sâmbătă, 2 octombrie, în cazul curselor de adulți, și duminică, 3 octombrie, se vor desfășura Cursele Copiilor.
 • Pentru a participa la cursele din 2 octombrie (Crosul Visma, Maraton, SemiMaraton, TeamRun, 10k, Squad Race) e nevoie să prezinți Certificatul digital european COVID-19.
 • Starturile se vor lua în grupuri, la intervale de 15 secunde, fiind respectate normele de distanțare fizică.
 • Revenim la traseele din 2019, resepectiv, vom ajunge până în Poplaca și Rășinari, în cazul cursei de Maraton. Detalii despre trasee găsești în meniul Curse.
 • În momentul înregistrării, alergătorii de la Marquardt TeamRun trebuie să-și înscrie toți membrii echipei și întreaga echipă va alerga pentru o singură cauză. Dacă unul din ei dorește să devină fundraiser, se poate înscrie ca fundraiser ulterior aici.
 • Sosirea alergătorilor în zona evenimentului trebuie să se facă individual și respectând ora la care vor fi programați. Dacă un alergător va întârzia, acesta nu va mai intra în zona desfășurării competiției și nu va mai putea lua startul.
 • Ora de start a fiecărui concurent va fi stabilită în funcție de timpul de parcurgere al cursei pe care fiecare concurent îl menționează în formularul de înscriere.
 • Vom respecta toate condițiile impuse de legislație în momentul desfășurării evenimentului.
 • Fiecare persoană implicată/participantă în eveniment va prezenta Certificatul digital european COVID-19.
 • Doar în condiții de forță majoră, impuse de ordonanțe de urgență și schimbări legislative, vom muta cursa în totalitate la Aleargă oriunde. Din momentul înscrierii, toți cei care decid să rămână alături de noi, în caz de forță majoră, trebuie să înțeleagă faptul că vor fi mutați automat la Aleargă oriunde și nu vom mai putea returna taxa de participare, dar în continuare se vor putea strînge fonduri pentru cauze.

Înainte de înscriere, te rugăm să parcurgi toate condițiile de participare, pe care le găsești în regulament.

Aleargă Oriunde

Dacă nu vei putea fi la Sibiu în data de 2 octombrie sau încă nu te simți confortabil să iei startul la cursa fizică din Piața Mare, indiferent de motiv și de ce cursă vrei să alergi, te încurajăm să lași urme Oriunde te vei afla. Poți alerga între 2 octombrie – 1 noiembrie, și tot până în 1 noiembrie ai posibilitatea să te înscrii.

Mai multe detalii despre Aleargă Oriunde aici (link).

Devino fundraiser

Pe lângă faptul că 50% din taxa de alergare pe care o achiți merge direct către cauza aleasă, poți ajuta echipa să-și atingă obiectivul devenind fundraiser activ și convingând prietenii să te susțină cu donații.

Poți face asta fie în momentul înscrierii, bifând căsuța “Vreau să devin fundraiser”, fie folosind pagina înscriere fundraiser, dacă deja te-ai înscris. Aici, poți să-ți creezi un profil, să încarci o poză și un text prin care să povestești de ce vrei să strângi bani și să-ți mobilizezi gașca de prieteni să te ajute. La final, vei primi o adresă unică a profilului, pe care o poți distribui pe canalele de comunicare preferate.

Premii

În acest an, cei mai buni alergători de la Maratonul Continental și SemiMaraton, care vor participa la evenimentul public din Piața Mare, vor primi premii în bani, după cum urmează:

Maratonul Continental
FemininMasculin
Locul 1 1500 lei 1500 lei
Locul 2 900 lei 900 lei
Locul 3  550 lei  550 lei
Semimaraton
FemininMasculin
Locul 1750 lei750 lei
Locul 2450 lei450 lei
Locul 3250 lei250 lei

Susțineri / Donații

În acest an, susținerile vor putea fi achitate doar pe loc, online, cu cardul, pentru a eficientiza procesul de strângere de fonduri și a elimina diverse mici încurcături legate de plăți. În plus, este un bun prilej de a arăta încrederea și de a încuraja alergătorii susținuți. Donațiile pot fi înregistrate până în data de 1 noiembrie.

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si