Managerii spitalelor din Sibiu consideră necesare activitățile de verificare realizate de ISU la secțiile ATI

Spitalele din județul nostru în care funcționează secții COVID sau ATI sunt verificate zilnic de mai multe ori de echipaje ale ISU, pentru a preîntâmpina posibile situații de risc, astfel încât să nu se ajungă la noi tragedii în spitale. 15 reprezentanți ISU Sibiu realizează în această perioadă zilnic, la interval de 3 ore (interval orar 9-21) în mod organizat, activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Sibiu. Scopul acestor verificări este preîntâmpinării unor posibile pericole care pot genera situații de urgență și pot periclita viața pacienților. Știrea inițială poate fi citită aici.
„Prin efectuarea acestor verificări preventive ne aducem aportul profesional și moral în sprijinul personalului medical și așa extrem de solicitat în această perioadă ca urmare a creșterii exponențiale a numărului de cetățeni care au nevoie de îngrijiri medicale.”, a transmis Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu.
Reporterii ziarului nostru au stat de vorbă cu trei dintre managerii spitalelor sibiene pentru a afla cât de necesare și benefice sunt aceste controale ale pompierilor sibieni și cum pot preveni ele un nefericit incident.
„Salutăm și apreciem inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Sibiu de a efectua activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești. Considerăm că este o acțiune extrem de benefică, în contextul epidemiologic actual extrem de complex, generat de creșterea puternică a numărului cazurilor grave și foarte grave de COVID-19 care necesită spitalizare în secțiile ATI. Este o activitate care conferă un plus de siguranță și care poate preveni apariția unor situații periculoase pentru pacienți dar și pentru personalul medical. Mulțumim ISU pentru întreg sprijinul acordat încă de la debutul pandemiei și ne bazăm pe relația de excelentă colaborare pe care o avem”, a declarat dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Dacă pe timpul acestor verificări se constată situații de risc iminent sau cauze potențial generatoare de incendii sau explozii, personalul ISU va acționa imediat pentru readucerea situației în limite normale.
„Acțiunile preventive ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, desfășurate pe fondul pandemiei de Covid-19, sprijină eforturile constante ale Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin”, privind gestionarea siguranței pacienților și angajaților instituției. Considerăm că este strict necesar să facem tot posibilul pentru a preveni eventuale situații cu risc, generate de creșterea numărului de pacienți internați în ATI.”, este mesajul transmis de col. dr. Doru-Florian-Cornel MOGA, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.
Acțiunile au debutat la finele săptămânii trecute și vor fi realizate în continuare în această perioadă. Toate activitățile sunt desfășurate împreună cu personalul de specialitate pe locul de muncă al unităților sanitare.
„Sprijinul ISU este foarte util în a face regulat controale asupra implementării măsurilor de prevenire a incendiilor, mai ales în această perioadă în care utilizarea oxigenului poate duce la astfel de incidente. Vizitele ISU au loc în prezența unui reprezentant al instituției noastre, de 3 ori pe zi și se referă la monitorizarea căilor de evacuare în caz de incendiu, interdicția utilizariii unor mijloace de încălzire de tip radiatoarelor, reșourilor electrice, aerotermelor electrice în saloanelor aferente secțiilor ATI, existența stingătoarelor de incediu, aerisirea periodică și măsurarea concentrației de oxigen în saloane.”, menționează și dr Camelia Grigore, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.