fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Mama și fratele minorului ucis de tată au fost preluați de DGASPC Sibiu

2020 s-a încheiat cu succes pentru DGASPC Sibiu

Urmare a evenimentului din data de 04.02.2022, cu privire la decesul unui minor de 6 ani din localitatea Brădeni, DGASPC Sibiu s-a autosesizat.

Reprezentanții Serviciului de Evaluare Inițială, Prevenție și Intervenție în situațiile de abuz, neglijare, exploatare s-au deplasat la domiciliul mamei copilului, unde se afla fratele minorului decedat, în vârstă de 4 ani, în vederea verificării dacă acesta a fost victima vreunei forme de violență din partea tatălui.

Mama împreună cu acesta, au fost preluați de către reprezentanții DGASPC Sibiu în vederea găzduirii acestora în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice.

Având în vedere faptul că minorul în vârstă de 4 ani, s-a aflat în același imobil la data decesului fratelui său, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în vederea efectuării unui consult medical.

În urma examinării medicale s-a  constatat ca minorul este clinic sănătos și nu a fost victima vreunei forme de agresiune.

Ținând cont de faptul că, din informațiile care le avem până în prezent, minorul a asistat la anumite scene de agresiune săvârșite de tatăl său asupra fratelui, precum și de faptul că mama a reclamat comportamentul agresiv al concubinului, aceștia vor beneficia de servicii de consiliere psihologică precum și de găzduire într-un centru specializat pentru victimele violenței domestice.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si