fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Malurile Cibinului vor deveni o oază de relaxare

Lucrările de amenajare a malurilor Cibinului, finanțate din fonduri europene, avansează. Pe mare parte din traseul pistelor pentru biciclete de pe maluri s-a finalizat structura de rezistență a pistei și stabilizarea taluzului malului. ”Cele mai avansate porțiuni sunt cele dintre podul dintre strada Rusciorului și pârâul Rossbach și respectiv cea dintre podul Rusciorului și podul de pe strada Gladiolelor, aproape 800 de metri lungime. Aici, fundația pistei este finalizată, iluminatul este instalat, bordurile sunt așezate pe poziții și urmează să se creeze structura de suprafață a pistei. Și pe tronsonul dintre strada Maramureșului și podul de pe șoseaua Alba Iulia lucrările se apropie de finalizare, urmând să fie montate bordurile și să se creeze structura pistei. Precizăm că finalizarea porțiunii de pistă dintre strada Maramureșului și podul Neculce va depinde de evoluția lucrărilor de modernizare a podului de pe șoseaua Alba Iulia”, precizeză reprezentanții Primăriei Sibiu.

Cum vor arăta malurile Cibinului

– 3,6 km de pistă pentru biciclete, cu rampe auto rulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Întregul traseu va avea un sistem de iluminat public ecologic, cu LED, alcătuit din peste 160 de stâlpi. Corpurile de iluminat vor fi conectate la un sistem de telegestiune (comandă de la distanță), vor fi dotate cu senzor de prezență pentru economisirea electricității. 11 stâlpi vor fi dotați cu echipamente care vor asigura accesul gratuit la internet, prin WiFi.
– 2 pasarele ciclo-pietonale, ambele cu acces în strada Viitorului, una amplasată la intersecția străzilor Viitorului – Mureșului – Crișului și una amplasată la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin; structurile metalice pentru crearea celor două pasarele ciclo-pietonale sunt în producție.
– 5 puncte de belvedere și 3 zone de relaxare amplasate în zona străzilor Malului, Cibinului, Viitorului, în care se vor instala 65 de bănci, dintre care câteva vor fi dotate cu elemente smart(alimentarea acestora se va face prin panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless).
– o zonă naturală revigorată prin plantarea a 330 de arbori (sălcii și mesteceni) și peste 7.000 mp însămânțați cu gazon. Plantările sunt programate să se efectueze în această toamnă, în funcție de evoluția lucrărilor.

“Un proiect mult așteptat de sibienii care folosesc bicicleta avansează și prinde contur. La final, aspectul malurilor va fi cel pe care ni-l dorim cu toții: o zonă naturală frumoasă, pusă în valoare prin această investiție care încurajează mobilitatea verde. În paralel, pregătim procedura de achiziție pentru realizarea documentațiilor în vederea amenajării tronsoanelor din amonte și aval pentru ca, astfel, pista să aibă continuitate pe întreg malul Cibinului, pe teritoriul Municipiului Sibiu”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si