fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

 Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu se află în topul celor mai mai accesate biblioteci digitale din România în 2020

 Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu se află în topul celor mai mai accesate biblioteci digitale din România în 2020

Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu se află în topul celor 10 cele mai accesate biblioteci digitale din România în 2020. În 2020 numeroase instituții culturale au continuat să scaneze și să pună la dispoziția publicului larg colecții valoroase de periodice.

Conform statisticilor site-urilor de monitorizare a traficului, cea mai accesată bibliotecă digitală a fost Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj, cu un număr imens de colecții digitizate. Colecții în limba română, maghiară, germană. A doua cea mai accesată a fost Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale, o colecție de publicații românești din domeniul științelor umaniste, culturale și sociale, urmată de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, care a pus la dispoziția publicului doar publicațiile editate sau cu redacția în județul Arad. Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj, Biblioteca „ASTRA” din Sibiu. Printre colecțiile foarte valoroase se regăsește Telegraful. Biblioteca „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, unde procesul de digitizare este încă în curs.

Recent, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a informat că a demarat un amplu proiect de digitizare a publicațiilor care se regăsesc în depozitele instituției: ContemporanulFlacăraFrontul plugarilorGazeta literarăLumeaMuncaPentru pace trainică, pentru democrație populară!România liberăScânteia tineretuluiSportul popularViața sindicală, ș.a.m.d., transmit reprezentanții instituției.

Etichete:

Recomandam sa citesti si