fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Luna copilăriei, la Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu le dăruiește tuturor celor cu suflet de copil câteva programe muzicale speciale în luna iunie.

Pentru început, cei mici vor face cunoștință cu instrumentele de suflat prezentate de cvintetul de alamă “Tromba Felix” (Medve Sandor – trompetă, David Jurca-Zorlențan – trompetă, Alin Roman – corn, Ion Palagniuc – trombon, Gheorghe Simion Ianța – tubă). Concertul educativ “Duelul instrumentelor” va avea loc vineri, 2 iunie, de la ora 16.00, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul Târgului de Jucării, ediția a XVI-a.

Tot la Târgul de Jucării din Muzeul ASTRA, vă recomandăm spectacolul “Clasic e Fantastic” – “Copilăria lui Beethoven”, sâmbătă, 3 iunie, la ora 16.00, iar duminică, 4 iunie, la ora 12.00, “Tromba Felix” aduce muzica desenelor animate.

Intrare liberă, la concertul de sâmbătă

Copiii sunt soliștii concertului simfonic de sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19.00, la Sala Thalia. Marin Delia Florina – pian, Pîrvu Vasile Ștefan – fagot, Turcu Radu Dorian – flaut, Păculea Bogdan Paul – clarinet, Popa Ștefan – clarinet, Marin Ingrid-Georgiana – flaut, Pîrvu Marius – canto, Prodea Luana Maria – canto și Trailovič Enea Christian – vioară, elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, vor fi acompaniați de orchestra Filarmonicii sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță.

În program: lucrări de W.A. Mozart, A. Vivaldi, C. Chaminade, F.K. Krommer, J. Strauss, C. Saint-Saëns.

Biletele se găsesc pe iabilet.ro și la casieria Filarmonicii de Stat Sibiu, iar copiii beneficiază de acces gratuit.

Muzica întâlnește pictura

Vineri, 9 iunie, și vineri, 12 iunie, de la orele 9.00, seria evenimentelor educative continuă cu un proiect în care copiii vor avea ocazia nu doar să se bucure de tempourile muzicii de pian, dar și să exploreze emoțiile transmise de aceasta prin culoare: “Cercurile concentrice ale lui Kandinski, acompaniate de muzica lui Stravinski”. Concertul-lecție pornește de la îndrăgita compoziție “Petrușka” de Igor Stravinsky și se adresează celor cu vârste între 9 și 12 ani.

Biletele de participare, în valoare de 20 de lei, se pot achiziționa de la casierie, iar pentru înscrieri trebuie să sunați la 0735.566.486.

Magia filmului pentru copiii de ieri și de azi

Zâne, licurici și animăluțe fantastice își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Thalia, sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19.00. O enciclopedie teatrală pentru toate gusturile, dar mai ales dedicată celor care vor să retrăiască fascinația copiilor ce descoperă frumusețea și bogăția muzicii, spectacolul “Muzica pentru copii în filmul românesc” este organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și va fi susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu alături de Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu”.

Proiectul este unic prin concept, prin orchestraţii ce pot fi ascultate în premieră absolută şi doreşte să readucă în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor. Venim cu acest repertoriu din dorinţa de a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă va fi un prilej de evadare în copilărie şi, totodată, de savurare a muzicii bune.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile pe www.entertix.ro.

Izvor de energie pentru artiști

“În ultimii ani, FSS a dat «în mintea copiilor» și s-a apropiat de familie și de comunitate. Dacă în anul 2019 se organizau șapte concerte educative, în anul 2022 implicarea noastră a făcut să ne întâlnim cu publicul tânăr de 85 de ori în concerte sau ateliere creative. Entuziasmul copiilor ne încarcă mereu cu energie și optimism și, cu ajutorul lor, retrăim cu naivitate bucuria de a cânta în toate evenimentele noastre”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si