fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga avansează într-un ritm bun

“Lucrările de extindere a școlii N. Iorga și construcția unei săli de sport au continuat și în sezonul rece astfel că au avansat într-un ritm bun. Corpul nou de clădire este ridicat și se lucrează la interioare, iar sala de sport prinde formă. Reamintesc că am obținut finanțare europeană și pentru eficientizarea energetică a corpurilor de clădire existente, prin care vom finaliza modernizarea spațiilor unității de învățământ la care învață peste 1.500 de elevi.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Corpul nou de clădire, cu parter și 2 etaje a fost complet ridicat anul trecut. Înainte de intrarea în sezonul rece au fost montate geamurile și ușile exterioare astfel că s-a putut lucra și se continuă finisajele interioare – tencuieli, șape și pardoseli. De asemenea, în prezent se amenajează instalațiile de utilități.

La sala de sport fundația a fost finalizată, iar în prezent se construiesc pereții.

În paralel, Primăria Sibiu a pornit o procedură de achiziție pentru dotarea cu mobilier a noului corp de clădire. Prin acest contract se vor cumpăra 660 de pupitre individuale cu scaune pentru elevi, catedre și scaune pentru profesori, dulapuri, cuiere și table albe magnetice. O altă procedură de achiziție pentru care s-a și semnat contractului a fost pentru dotarea cu sisteme PC a sălilor din noul corp de clădire. În zilele următoare se va semna un contract și pentru achiziția de table interactive pentru fiecare sală. Astfel, dotările vor fi pregătite pentru a fi amplasate imediat ce se încheie lucrările.

Reamintim că prin acest proiect se vor crea 22 de săli de clasă suplimentare și 1 laborator de chimie. De asemenea, școala N. Iorga va beneficia de o sală de sport pentru desfășurarea orelor de sport, dotată cu vestiare și depozite de materiale didactice.