fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Lucrările de extindere a școlii N. Iorga avansează într-un ritm bun

“Lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga și de construcție a unei săli de sport avansează acum într-un ritm foarte bun, după ce un proiect realizat defectuos ne-a întârziat peste un an. Noul constructor, firma SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, a reușit în doar câteva luni să finalizeze construcția structurii noului corp de școală, în lunile de iarnă urmând să lucreze la finisajele interioare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Până în prezent constructorul a ridicat structura noului corp de clădire, cu parter și 2 etaje, urmând să se toarne și hidroizolația pe terasa clădirii. S-a început deja și amenajarea rețelelor de utilități la interior, lucrându-se la instalațiile electrice și termice de la parter în această perioadă. Constructorul a planificat să finalizeze aceste rețele și la etajul I până la sfârșitul anului. Pentru a putea lucra la interioare în sezonul rece, în luna decembrie se vor instala și geamurile și ușile exterioare. Reamintim că în noul corp se vor crea 22 de săli de clasă și 1 laborator de chimie, împreună cu spațiile conexe specifice.

Anul acesta se va finaliza și fundația la sala de sport a școlii, în suprafață de 850 mp, urmând ca anul viitor să se ridice structura acesteia. Sala va avea vestiare, depozite de materiale sportive, grupuri sanitare și un cabinet pentru profesorii de sport.

Acest proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Lucrările la școala N. Iorga vor continua pentru că Primăria Sibiu a depus un proiect în cadrul PNRR pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în vederea eficientizării energetice a clădirii existente a școlii. Finanțarea în valoare de 11,53 milioane de lei a fost aprobată și urmează să se contracteze lucrări care includ, printre altele:

  • termoizolații,
  • înlocuirea tâmplăriei,
  • montarea de panouri solare fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat și consumul auxiliar din centrala termică,
  • modernizarea instalației de energie termică prin instalarea de pompe aer-apă
  • amenajarea unui iluminat eco-eficient
  • realizarea unui sistem de ventilație a spațiului aferent sălilor de clasă, prin montarea în fiecare sală a unor ventilatoare, cu recuperator de căldură,
  • montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență  și economie.