fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Lucrările continuă în ritm alert pe DJ 141 Mediaș-Bârghiș

Pe Drumul Județean 141 Mediaș-Bârghiș este deschis în prezent unul dintre cele trei șantiere mari din județul Sibiu. Lucrările pe cei aproximativ 25,8 kilometri de drum au  început la finele lunii august, iar termenul de finalizare este ianuarie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 84,6 milioane de lei.

Lucrările pe DJ 141 Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș  sunt realizate în proporție de 40%, datorită lipsei de circulației din perioada stării de urgență. Astfel, constructorul a putut finaliza podețele tubulare, a continuat cu podețele din cadre și cele dalate, pe care și-a propus să le finalizeze până la finele acestei luni. În paralel se lucrează la podul din Moșna, de la km 9+470, la care au fost turnate primele două elevații și tablierul.

În ceea ce privește sistemul rutier, de la km 5+ 150, ieșirea din Mediaș s-a realizat frezarea mixturii astfaltice veche, aștenarea stratului de balastru, piatră spartă și turnarea primului strat de astfalt. La începutul lunii mai au început lucrările pe sectorul de drum de la km 14 la km 18.  De asemenea, s-au realizat și  trei ziduri de sprijin, cu o lungime totală de 100 de metri, dar și lucrări de consolidare a corpului drumului cu micropiloți.

 

 

 

Etichete: