fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Timp Liber

Lucrare muzicală în primă audiție prezentată la Sibiu

Compoziția “Der Nachbar der Zet” nr.1 semnată de compozitorul Mihnea Brumariu va putea fi ascultată în premieră absolută, duminică 10 aprilie 2022, în Sala Oglinzilor (FDGS). Evenimentul face parte din Stagiunea „Odae cum harmoniis. Stagiune camerală. Ciclu de recitaluri și concerte dedicate muzicii de cameră”, organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu în parteneriat cu Asociația Florescu, Fernandez&Friends”. Compozitorul Mihnea Brumariu se va afla la Sibiu și va participa la acest eveniment istoric. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

          Pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev se vor afla din nou în fața publicului în cadrul unui eveniment muzical de excepție pentru scena muzicală sibiană. Cei doi artiști vor interpreta în prmiă audiție absolută lucrarea “Der Nachbar der Zet” nr.1 semnată de compozitorul Mihnea Brumariu.

Makcim Fernandez Samodaiev: ”Acest concert este despre Timp. Se bazează pe concepția și relația pe care o avem cu Timpul. Lucrarea lui Mihnea Brumariu, cântată în premiera în Sibiu, abordează – așa cum mărturisește compozitorul – această relație de participanți ocazionali, vecini ai timpului, care suntem noi, oamenii, temă sugerată chiar de titlu: “Der Nachbar Der Zeit” – “Vecinul Timpului”. Plonjând în universul compozitorului am descoperit că muzica se înfiripează în jurul pauzelor, a unei liniști pe care, deși nu o percepem, există și ea, măsurată și omniprezentă”.

Mihnea Brumariu: ”Lucrarea face parte dintr-un ciclu – Der Nachtbar Der Zeit”. I-am cunoscut pe cei doi artiști în Septembrie 2021 la București în cadrul Festivalului ”George Enescu” și m-au rugat să compun o piesa ei. Am acceptat cu placere pentru că îi consider doi artiști fenomenali. Cel mai probabil colaborarea noastră se va prelungi.”

Programul serii va fi deschis de două ”Sonate pentru pian și violoncel” de Johannes Brahms.

Makcim Fernandez Samodaiev: ”Cele două sonate sunt scrise de compozitorul Johannes Brahms la o diferență de 24 de ani, punând în evidență această distanță de timp între piese și cum se reflectă acest lucru în muzica sa. Totodată ne redescoperim și pe noi, în prezent, cum ascultăm și cum recreăm această muzică, într-un alt secol, cu un alt bagaj informațional și o percepție diferită a timpului”.

Stagiunea camerală ”Odae cum harmoniis. Stagiune camerală. Ciclu de recitaluri și concerte dedicate muzicii de cameră” este organizată de FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN SIBIU, în parteneriat cu ASOCIAȚIA ”Florescu, Fernandez&Friends”.

Acest eveniment este finanțat de către DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚII INTERETNICE din cadrul Secretariatului General al Guvernului României prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu și al Forumului Democrat al Germanilor din România.