fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Lucian Bode: Aeroportul din Sibiu va avea câini ce vor depista COVID-19

Lucian Bode susține că aeroportul din Sibiu va avea câine ce vor depista COVID-19

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, împreună cu Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode s-au întâlnit duminică, 11 iulie, cu prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu și cu reprezentanții structurilor din Ministerul Afacerilor Interne. În urma discuțiilor, Bode a susținut în cadrul unei conferințe de presă că Sibiul va avea primul aeroport unde vor fi depistate persoanele infectate cu virusul SARS-​CoV2.

Potrivit acestuia, procedura va intrat în vigoare începând cu 1 august, de câini poliţişti, special antrenaţi la şcoala MAI. Dacă un pasager va fi depistat de un câine poliţist ca fiind suspect să fie infectat, atunci acea persoană va efectua un test rapid. Doar dacă testul rapid va fi pozitiv, atunci respectivul călător se va supune regulilor dintr-un aeroport internaţional.

„Pe culoarul unde vor debarca pasagerii, vor fi prezenţi câinii cu însoţitori, iar când se semnalează o potenţială infectare cu COVID a pasagerului respectiv, el este invitat la reprezentantul DSP, unde i se transmite că există această suspiciune şi că trebuie să îşi realizeze un test. Vom fi pregătiţi să realizăm un test rapid în aeroport şi evident, dacă se confirmă, se merge pe procedura clasică, dacă nu se confirmă, îşi continuă călătoria”, a spus Lucian Bode.

Etichete:

Recomandam sa citesti si