fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Lipsa parcărilor aduce milioane de lei la bugetul local

Indisciplina șoferilor care parchează pe străzile din Sibiu este o mană cerească pentru bugetul local. Poliția Locală a dat amenzi de aproape 1,6 milioane de lei numai în primele trei luni ale acestui an. Cele mai multe contravenții au fost oprirea și staționarea neregulamentară pe drumurile publice: 1.791 de procese verbale, în valoare de 640.972 de lei. Datele sunt cuprinse în raportul Serviciului Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu, care va fi prezentat Consiliului Local în ședința ordinară din 28 aprilie.

Sute de mașini ridicate

Echipajul de ridicări auto a avut 764 de intervenţii, dintre care în 588 de cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare. În 25 de cazuri, autoturismul a fost restituit la faţa locului, utilizatorul autovehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 102 din cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la iniţierea operaţiunii de ridicare, acesta fiind sancţionat contravenţional fără măsura complementară de ridicare auto, în 44 de situaţii autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar în 5 cazuri au fost ridicate autovehicule abandonate pe domeniul public.

Pentru nerespectarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au fost aplicate 47 de sancțiuni în valoare de 81.000 de lei pentru parcare neregulamentară pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, în 23 de incidente fiind aplicată și măsura complementară de ridicare a autovehiculului.

3.000 de amenzi pentru ”oprire interzisă”

Ca urmare a constatării contravențiilor la regimul rutier, în conformitate cu atribuțiile prevăzute în art. 7 din Legea nr. 155/2019 a Poliției Locale, au fost aplicate 2.960 de sancțiuni contravenționale în sumă de 859.227 de lei și 4.221 de puncte de penalizare. Dintre acestea, 792 de sancțiuni au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 547 de sancțiuni pentru nerespectarea semnificației indicatorului ”Oprirea interzisă”, 360 de sancțiuni pentru oprirea/staționarea pe trecerile de pietoni sau la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni, 148 de sancțiuni pentru oprirea/staționarea neregulamentară la mai puțin de 25 de metri de intersecție.

La aplicarea amenzilor au contribuit și cetățenii municipiului Sibiu. În perioada ianuarie – martie 2023, Dispeceratul Serviciului Public de Poliție Locală a primit 1.224 de sesizări prin intermediul aplicației Sibiu City App și alte 844 telefonic.

Executări silite pentru 1,3 milioane de lei

În această perioadă, au fost încasate 1.521 de procese verbale de contravenţie, în sumă de 254.593 lei (prin casieriile Primăriei, bancă, alte primării). De asemenea, în urma activităţii biroului Ridicări auto, au fost încasate taxe de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor în sumă de 293.150 de lei. Au fost trimise către Serviciile de Executare Silită 1.877 de procese verbale de contravenție, în sumă de 1.335.260 de lei.

Etichete:

Recomandam sa citesti si