fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Liliana Coldea: Pacienți vindecați de Covid—19 pot deveni salvatori

Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, facem un apel pe contul său de Facebook adresat pacienților vindecați de COVID-19, prin care îi roagă să doneze plasmă saguină.

„Avem mulți pacienți vindecați de Covid—19. Aceștia pot deveni salvatori ai celor care suferă de forme grave cu infectare SARS-CoV-2, prin donarea de plasmă.
Fac din nou un apel către persoanele care s-au vindecat și au fost testați negativ și vor să își ajute semenii să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu să doneze plasmă. Vă reamintesc că Secția Clinică ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătății pentru includerea în programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID -19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați. De asemenea, secția a fost inclusă și în studiul de eficiență al aceluiași tratament.”, transmite Liliana Coldea.

Medicii spitalului din toate secțiile implicate în tratarea pacienților cu coronavirus au avut rezultate excelente, dovadă numărul mare de pacienți vindecați și sperăm ca acest tratament să crească șansele pacienților în stare gravă, aflați în secția ATI.

Etichete:

Recomandam sa citesti si