fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Medias

Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș are elevi de AUR la istorie

Ultima olimpiadă județeană la care au participat elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” din Mediaș înaintea pandemiei de coronavirus a fost la istorie, pe data de 7 martie 2020. La acel moment liceul medieșean a obținut două clasări pe poziția a treia în ierarhia olimpiadei județene de istorie, prin Nico Dîmbean și Diana Nicula.
Axentiștii noștri au „recidivat” sâmbătă 12 martie 2022, la aceiași fază județeană a olimpiadei de istorie. Podiumul la nivelul clasei a XII-a este exclusiv axentist. Iulian Mareș din clasa a XII-a Filologie, aflat la primul concurs de acest gen, a obținut cea mai bună notă din județ, respectiv 9,80. A fost urmată îndeaproape de Ioana Gîrnod, tot de la Filologie, cu 9.50, și de Diana Nicula, din clasa de Științe Sociale, cu 9,35. Este de remarcat faptul că Ioana Gîrnod și Diana Nicula își confirmă buna lor pregătire, ele aflându-se la a treia, respectiv la a doua participare la acest nivel.
„Podiumul este dominat de axentiștii noștri și la nivelul clasei a XI-a. Astfel, Silvia Szakacs din clasa a XI-a Științe Sociale, s-a clasat pe a doua poziție în ierarhia județeană, cu nota 8,60, urmată pe poziția a 3-a de Izabela Szentgyorgyi, din aceeași clasă, cu nota 8. Dacă la clasa a X-a suprapunerea unor concursuri școlare a făcut ca liceul nostru să nu aibă reprezentant la istorie în acest an, surpriza plăcută vine de la debutanți. În acest sens Iulia Gligor din clasa a IX-a Filologie s-a clasat pe locul al doilea la faza județeană. Suntem mândri de faptul că Liceul Teoretic Axente Sever va avea cel puțin un reprezentant la faza națională a olimpiadei de istorie, și în același timp ne bucurăm pentru că există elevi de aur în unitatea noastră de învățământ, elevi care se pregătesc cu seriozitate și sârguință. Acest fapt ne confirmă că istoria are și va avea viitor la liceul nostru, și îi felicităm din plin pe elevii noștri și pe cadrele didactice care i-au indrumat și îi indrumă în continuare. Îi felicităm pe toți elevii care au participat la olimpiada județeană de istorie, pentru că nu putem să-i omitem și pe ceilalți axentiști care au obținut rezultate meritorii, deși nu s-au clasat neapărat în primele 3 locuri. Este vorba și de Alexandra Axente din clasa a IX-a Filologie, de Giulia Hălmaci și Maria Fătăcean din clasa a IX-a Științe Sociale sau de Horia Bazga și Alexandra Spătaru din clasa a XII-a Filologie.”, transmit reprezentanții unității de învățământ medieșene.
Etichete:

Recomandam sa citesti si