fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Medias

Liceul Teoretic „Axente Sever” are cel mai bun procent de promovabilitate din zona de nord a județului Sibiu

În urma afișării rezultatelor sesiunii 2020 a examenului național de Bacalaureat Liceul Teoretic „Axente Sever” continuă să fie cea mai reprezentativă unitate de invățământ din municipiul Mediaș. Liceul Teoretic Axente Sever se află pe poziția a 8-a in ierarhia liceelor din județul Sibiu și pe primul loc in municipiul Mediaș, depășind cu mai mult de 10 procente celelalte unități de invățământ din zona de nord a județului.

Unitatea noastră de învățământ este superioară și în privința unui alt criteriu, acela al mediilor peste 9. Astfel, absolvenții liceului nostru au înregistrat cele mai multe medii peste 9, adică 36 în zona de nord a județului. Îi felicităm pe absolvenții noștri care au promovat examenul maturității, îndeosebi în condițiile speciale cauzate de pandemia de Covid 19, și le dorim mult succes la examenele de admitere. De asemenea ne dorim ca procentul de promovabilitate să crească în urma soluționării contestațiilor, și suntem convinși că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. (transmit reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever” din Mediaș.

Unitatea medieșeană de învățământ a obținut un procent de promovabilitate de 86,62%, aproximativ identic cu cel din 2019 (care inainte de contestații fusese de 86,7%). De remarcat însă că în acest an liceul a avut un număr de 172 de candidați (față de 136 în urmă cu un an), iar dintre aceștia 149 de absolvenți au promovat examenul maturității.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si