fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Judet

Liceenii Colegiului „Tehnic A.T Laurian” din Agnita, beneficiarii unui program ERASMUS organizat în Cipru

20 de elevi ai clasei a XI-a B, Colegiul Tehnic A.T Laurian, domeniul Electronică-Automatizări, se află în stagiul de pregătire practică în Paphos-Cipru, în cadrul proiectului cu titlul „COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică la nivel european”. Stagiul se va desfășura pe o perioadă de 3 săptămâni, începând cu 17 ianuarie 2022 și încheindu-se pe data de 4 februarie 2022.

Proiectul a avut ca și grup ţintă 55 elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a domeniul Textile- Pielărie, Comerț și Electronică-Automatizări. Obiectivele proiectului au fost stabilite în urma analizei SWOT realizată la nivelul unității de învățământ și au vizat în principal dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor profesionale și tehnice ale elevilor din învățământul liceal și profesional.

Ne aflăm pe ultima sută de metri de încheiere a celor trei mobilități Erasmus+ din cadrul proiectului cu titlul „COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică la nivel european” care a avut ca și grup ţintă 55 elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a domeniul Textile- Pielărie, Comerț și Electronică-Automatizări. Obiectivele proiectului au fost stabilite în urma analizei SWOT realizată la nivelul unității de învățământ și au vizat în principal dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor profesionale și tehnice ale elevilor din invățământul liceal și profesional.
În acest moment, un grup de 20 de elevi ai clasei a XI-a B, domeniul Electronică-Automatizări se află în stagiul de pregătire practică în Paphos-Cipru și sunt însoțiți de cele două doamne profesor, Ionele Daniela-Elena – coordonatorul proiectului și Zămăcău Cornelia Ștefana – diriginta elevilor. Stagiul se va desfășura pe o perioadă de 3 săptămâni, începând cu 17 ianuarie 2022 și încheindu-se pe data de 4 februarie 2022.
Prima zi a stagiului a debutat cu o ședință tehnică cu partenerii din Paphos, Rinvesco Consulting Paphos și ne-a fost prezentată firma în care elevii vor realiza stagiul de practică, condițiile de cazare și cele de masă. Elevii și profesorii au fost cazați la Hotel Agapinor – Paphos în camere de 2-3 persoane, iar cele trei mese sunt oferite de restaurantul hotelului. După prânz elevii împreună cu profesorii însoțitori au explorat orașul Paphos, în special vestitul Port din Paphos.

Prima săptămână a decurs în condiții normale și optime astfel că elevii au fost foarte încântați de cursul oferit de firma de primire Lazarou CTC SRL reprezentată de domnul director Lazarou Lazaros. Au primit sarcini de lucru practice și și-au însușit cunoștințe referitoare la arhitectura calculatoarelor și caracteristicile sistemelor de operare.
Ca și obiective importante vizitate în cadrul activităților culturale desfășurate, putem reaminti Muzeul arheologic din Paphos, Situl arheologic și Castelul medieval din Paphos. Totul a fost captivant, istoria locurilor ne-a oferit multe informații despre orașul care timp de trei săptămâni ne va găzdui.

Săptămâna s-a încheiat cu o excursie în capitala Ciprului, Nicosia (Lefkosia) unde am fost impresionați de Muzeul Ciprului, muzeu cu o vechime de 139 de ani.

Am încheiat prima parte a stagiului epuizați, dar și impresionați de minunățiile și istoria Ciprului. Urmează alte două săptămâni de foc, pline de surprize și noi provocări.

Din Paphos-Cipru, elevii clasei a XI-a B și profesorii însoțitori ai Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” vă salută și vă invită să ne urmăriți aventura Erasmus+!

Etichete:

Recomandam sa citesti si