fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Letonianul Dainis Zageris a câştigat Strongman Champions League de la Sibiu

După două zile de încercări herculeene, letonianul Dainis Zageris a câştigat etapa din România a Strongman Champions League, competiţia celor mai puternici oameni din lume, care a avut loc pentru a doua oară la Sibiu.

Acesta a ieşit la egalitate de puncte cu polonezul Krszystof Radzikowski. Competiţia va fi transmisă pe canalele Eurosport 1 şi 2 în luna octombrie. Dainis Zageris a fost desemnat câștigătorul etapei din Sibiu a “Strongman Champions League”, competiție sportivă ce a avut loc în acest weekend în Piaţa Mare. La finalul celor şapte probe de concurs, letonianul a înregistrat acelaşi număr de puncte cu polonezul Krszystof Radzikowski, campionul de anul trecut, de la Sibiu. Cum amândoi erau câştigătorii câte unei probe, departajarea s-a făcut după numărul de locuri secunde obţinute de aceştia, letonianul primind astfel titlul de cel mai puternic om al etapei din România. Pe locul 3, la distanţă de doar jumătate de punct de primii doi clasaţi, s-a aflat olandezul Alex Moonen, urmat de bulgarul Stojan Todorchev, pe locul 4, cu 58 de puncte. Estonianul Lauri Nami, care conducea după prima zi concursul de la Sibiu, a trebuit să se mulţumească cu locul 8, după ce s-a accidentat la ultima probă din prima zi, The Wheel Flip, suferind o ruptură la tendonul lui Achile. Deşi avea piciorul în ghips, sportivul nu a renunţat, duminică, să îşi încerce forţele în cadrul celor trei probe rămase, având de fiecare dată susţinerea publicului prezent.

Clasamentul final al etapei din România

1 Dainis Zageris (Letonia) 60 puncte
2 Krszystof Radzikowski (Polonia) 60 puncte
3 Alex Moonen (Olanda) 59,5
4 Stojan Todorchev (Bulgaria) 58
5 Martin Wildauer (Austria) 50,5
6 Jarno Kirselä (Finlanda) 48,5
7 Daniel Gracia (Gibraltar) 47
8 Lauri Nami (Estonia) 40
9 Mark Jeanes (Tara Galilor) 40
10 Claudiu Holeleu Groza (Romania) 25,5
11 Alex Arginteanu (Romania) 18
12 Mutasem Srieh (Romania) 10

Alături de cei nouă atleţi internaţionali, au participat și trei sportivi români: Alexandru Arginteanu, Claudiu Groza și Mutasem Srieh. Așa cum era de așteptat, cei trei au primit cele mai multe aplauze și încurajări din partea spectatorilor, mai ales pentru curajul și determinarea de a concura cu cei mai puternici oameni din lume, sportivi profesionişti care participă frecvent la acest gen de competiții.

Etichete: