fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Legătură nouă între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii. Investiție în valoare de 2,97 milioane de lei

Primăria Sibiu a contractat lucrările pentru crearea unui drum de legătură între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii.

“Noua legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii va ajuta la fluidizarea traficului între cele 2 artere aglomerate. Mai mult, în contextul proiectului de construcție a Campusului pentru învățământul dual pe un teren al fostei autobaze Tursib, acest drum va asigura o infrastructură absolut necesară pentru dezvoltarea urbanistică a zonei. Pe lângă aceasta, am contract și modernizarea străzii Atena, care va avea impact local, în cartierul Tineretului, una dintre zonele de dezvoltare ale orașului. Continuăm astfel să dezvoltăm infrastructura de drumuri pentru a permite dezvoltarea urbanistică, dar și pentru a crește calitatea locuirii”, transmite primarul Astrid Fodor.

Crearea drumului de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii de pe str. Intrarea Arieșului va însemna o investiție de 2,97 de milioane de lei, contractul fiind semnat cu Asocierea de firme Nord Construct SRl & Terra Building & Neo Plan SRL. Aceasta va include amenajarea carosabilului, a trotuarului și pistelor pentru biciclete, crearea iluminatului public eco-eficient, cu tehnologie LED, conectat la telegestiune, precum și amplasarea tubulaturii subterane pentru coborârea în subteran a cablurilor aeriene de telecomunicații. Primele 3 luni vor fi rezervate elaborării proiectului tehnic, iar în următoarele 6 se vor realiza lucrările propriu-zise.