fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Medias

Lectura, abilitate de viață pentru axentiști

Nu doar istoria este o preocupare la nivel înalt pentru elevii Liceului Teoretic Axente Sever, ci și lectura. Și nu orice fel de lectură, ci Lectura ca Abilitate de Viață. Este vorba de olimpiada județeană dedicată acestui tip de activități, găzduită de Școala Gimnazială numărul 2 din Sibiu.

Capul de afiș al acestei olimpiade il constituie Andrei Bugner din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Andrei a demonstrat că lectura nu este activitatea predominată doar pentru filologi, ci și pentru cei care studiază științe exacte. Astfel Andrei s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață (OLAV) și va reprezenta unitatea noastră de invățământ la faza națională a acestei competiții.

Rezultate meritorii au obținut și alți elevi ai liceului nostru la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață. Este vorba de Briana Rosca din clasa a XI-a Filologie, care a obținut mențiune, dar și de Oana Bognean din aceeași clasă, de Sorina Ciobanu din clasa a XI-a Matematică-Informatică și de Samira Armenean din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză.

Nu neglijăm nici participarea mai mult decât meritorie a Mădălinei Nistor din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză, respectiv a altor două axentiste din clasa a X-a Filologie, Alexa Bettina Sălcudean și Jessica Ioan. Cel puțin 4 dintre elevii mai sus-menționați vor participa in cursul lunii aprilie la Concursul Național de Istorie „Vasile Pârvan”, organizat de Facultatea de Istorie din cadrul Universității București.

“Felicitări axentiștilor noștri, felicitări cadrelor didactice care le cultivă pasiunea pentru lectură, transformând-o in abilitate de viață, și le dorim mult succes liceenilor noștri angrenați in alte olimpiade școlare care se desfășoară in această perioadă.”, transmit reprezentanții liceului medieșean.

Etichete:

Recomandam sa citesti si