fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

La Valchid, copiii merg cu drag la școală

Copiii din Valchid au șansa de a învăța în prima școală inteligentă construită într-o comunitate vulnerabilă din România.
Ieri, au pășit pentru prima oară, plini de uimire și cu strigăte de bucurie, în noua clădire, nerăbdători să descopere toate surprizele.
Școala din Valchid este dotată cu echipamente de ultimă generație: table inteligente în fiecare clasă, laptop-uri pentru fiecare elev și profesor, sisteme de control al iluminatului inteligent și al temperaturii, sistem de sonorizare, senzori de prezență, senzori care măsoară emisiile de dioxid de carbon, senzori de incendiu, senzori de inundații, sisteme de supraveghere și mobilier școlar ergonomic.
“Am construit această școală inteligentă și foarte prietenoasă cu copiii și profesorii în satul Valchid pentru că aici avem o comunitate vulnerabilă, a cărei unică șansă de dezvoltare este educația. Consider că este datoria autorităților locale să faciliteze accesul la educație pentru toți copiii, iar pentru cei din Valchid este importantă motivația. Vrem ca elevii să vină la școală cu plăcere și să-și dorească să învețe. Educația e singura lor șansă de a reuși în viață”, a explicat Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.
Acest proiect ambițios s-a materializat cu o investiție de 800.000 de euro, bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Operațional Capital Uman (POCU), Bugetul Local și de la SNGN Romgaz SA.

Etichete:

Recomandam sa citesti si