fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

La o lună de la demisie, consilierii constată că locul lui Dumbravă e vacant

În consacratul stil molcom, ardelenesc, consilierii locali sibieni vor lua act de demisia lui Alexandru Dumbravă la fix o lună de când s-a produs.

În ședința de miercuri, 30 august, aleșii locali vor constata și încetarea de drept a mandatului acestuia şi vor declara vacant un loc în Consiliul Local al Municipiului Sibiu. ”Încetarea mandatului de consilier are ca efect încetarea de drept, la aceeaşi dată, şi a mandatului de viceprimar”, se arată în proiectul de hotărâre al cărui inițiator este primarul Astrid Fodor.

Potrivit Codului Administrativ, demisia își produce efectele la data la care a fost depusă, adică la 1 august, în cazul lui Alexandru Dumbravă (PNL). Însă mai este nevoie de îndeplinirea unor formalități birocratice: primarul să propună Consiliului Local, în următoarea ședință, să constate și să vacanteze. Sigur că s-ar fi putut convoca o ședință de urgență, online, pentru acest lucru, însă nu era o urgență, a fost căldură mare și aleșii erau plecați în vacanță. Într-o altă ședință ordinară, de la finalul lunii septembrie (cel mai probabil), consilierii vor valida noul component al legislativului local, care-i va lua locul lui Dumbravă. Apoi, unul dintre liberali va fi ales în funcția de viceprimar al Sibiului. Candidați există, iar negocierile sunt în toi. No, nu-i grabă!

Etichete:

Recomandam sa citesti si