fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Judet

La Mediaş se va juca tradiţionalul “Ţuru” în prima zi de Paşti

jocul Ţuru_Mediaş

Primăria Municipiului Mediaș anunnţă că duminică, 24 aprilie 2022, în prima zi de Paşti, se va organiza tradiționalul Joc de Țuru, în cartierul Moșnei. Jocul va începe la ora 11:00, pe strada Stejarului nr. 1, iar cei prezenți vor asista atât la tradiționala întrecere, cât și la spectacolul de cântece și dansuri populare pregătit de către organizatori.
“Programul artistic va fi susținut de către interpreții Marian Suciu, Emilia Muntean, Costel Popa, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Diana și Bianca Crețu, precum și Dan Filuț Tabără. De asemenea, vor participa ansamblurile de dansuri populare «Târnavele» și «Muguri de pe Târnave», precum și Grupul Instrumental «Ceterașii de pe Câmpie» din Mureș”, transmite Primăria Mediaş.
Jocul “Ţuru” datează din 1926 şi a început ca un obicei de cartier al Văii Moșnei. Jocul continuă să rămână unul din evenimentele emblematice, pitorești și autentice ale comunității medieşene care a atras, an de an, un public tot mai numeros, atât localnici cât și vizitatori. Notorietatea jocului de Țuru a depășit de mult granițele localității și ale județului Sibiu, evenimentul ocupând un loc important în agenda culturală a municipalității, mai transmit organizatorii.

Etichete: