fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

„Junii Sibiului” dansează pentru românii din Voivodina

Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” participă în premieră la Marele Festival Folcloric al Românilor din Voivodina, care va avea loc în localitatea  Torac, din Serbia, în perioada 23-26 august 2012. 

.  Festivalul marchează în acest an cea de-a 52-a ediție, iar ansamblul sibian are onoarea de a deschide manifestarea cu un spectacol extraordinar, programat joi, 23 august.  Spectacolul va fi transmis de Televiziunea națională din Novi Sad.

Cei 40 de artiști ai ansamblului și soliștii Daniel Rosalim, Alina Bîcă și Robert Târnăveanu vor prezenta suite de cântece și jocuri populare din marile zone etnografice ale României, punând accent pe Ardeal și Banat. 

Organizatorii evenimentului și românii din Voivodina și-au dorit foarte mult ca Junii Sibiului să fie prezenți la acest festival, iar noi suntem onorați că prin acest spectacol putem să bucurăm sufletele românilor din Serbia, care știu să trăiască românește. Prin dansurile noastre și prin cântece patriotice dorim să le arătăm românilor din diaspora că suntem aproape de ei, dorim să le aducem aminte de cântecele și jocurile populare pe care le știu de la bunicii și străbunicii lor”, spune Silvia Macrea, director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Organizatorii Marelui Festival Folcloric al Românilor din Voivodina sunt Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina și Asociația pentru Artă și Cultură Românească „Vichentie Petrovici-Bocăluț”.

Ultimul spectacol susținut de Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” în Serbia a avut loc în anul 2007.

Etichete:

Recomandam sa citesti si