fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Judeţul Sibiu a primit 25 milioane de lei de la bugetul neţional pentru investiţii în infrastructură

Județul Sibiu primește anul acesta 25 de milioane de lei prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat de Guvern anul trecut.

Suma, echivalentă cu peste 5,5 milioane de euro, este aproape dublă față de cea de anul trecut, iar fondurile vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de investiții începute anul trecut (18.762.220 lei) și pentru lucrări noi (6.237.780 lei). ”Suntem mulțumiți că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice apreciază propunerile noastre și necesitățile locuitorilor județului Sibiu prin alocarea acestei sume. Este o sumă foarte mare, cea mai consistentă pe care a primit-o județul nostru într-un singur an. Toate componentele Programului sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea economică și socială a județului, iar fondurile primite pentru acest an ne permit să facem pași importanț pentru creșterea calității vieții cetățenilor din județul Sibiu și pentru îndeplinirea tuturor propunerilor pe care le-am făcut la începutul mandatului”, a declarat președintele Ioan Cindrea.  

 

Programul, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), finanţează următoarele priorităţi: Modernizarea satului românesc, Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor şi Infrastructură la nivel judeţean. În același timp, Consiliul Județean are sarcina de a monitoriza și implementa acest program în teritoriu.

 

Ieri, 18 reprezentanți ai autorităților publice locale au semnat 22 de contracte în calitate de beneficiari ai finanţării. Localitățile care vor beneficia de aceste finanțări sunt: Alţîna, Apoldu de Jos, Arpaşu de Jos, Biertan, Boiţa, Bruiu, Cîrţişoara, Dîrlos, Laslea, Loamneş, Merghindeal, Micăsasa, Şeica Mică, Slimnic, Şura Mică, Turnu Roşu, Vurpăr și Tălmaciu.

 

La acestea se adaugă contractele semnate de Consiliul Judeţean Sibiu cu două investiţii pentru modernizarea drumurilor județene 105D Cîrţa – Agnita (tronson intrare Săsăuşi – Chirpăr – Vărd – Agnita, 17 km) pentru care primește 4,7 milioane de lei și 106 G Poiana Sibiului – Dobârca (8 km), pentru care primește 3,7 milioane de lei.

 

Opt dintre investiții se vor finaliza până la sfârşitul anului cu banii alocaţi prin PNDL şi cu cofinanţare de la bugetul local. Este vorba despre extindere/alimentare cu apă în localităţile Bruiu, Micăsasa, Sebeşu de Jos (comuna Turnu Roşu) şi sistemele de canalizare în localităţile Cîrţişoara, Micăsasa, Slimnic, Arpaşu de Jos și Tălmăcel.

În ceea ce priveşte lucrările noi, MDRAP a cuprins la finanţare 21 de investiţii în infrastructura de utilități (apă și canalizare) pentru 16 localități și trei investiții ale Consiliului Județean Sibiu care va moderniza alți 30 km de drumuri județene. Toate aceste proiecte au documentaţia tehnică întocmită, după care urmează obţinerea avizului din partea Consiliului Tehnico-Economic al MDRAP, etapă premergătoare semnării contractului de finanţare.

Etichete:

Recomandam sa citesti si