fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Judecătoriile Agnita și Avrig propuse pentru desfiinţare

Consiliului Superior al Magistraturii a propus pentru desfiinţare, 30 de instanţe din întreaga ţară. Printre acestea se numără şi instanţele din Agnita şi Avrig.

Motivul este unul cat se poate de simplu: numărul dosarelor ce pare a fi într-o continuă scădere, după cum se arată în comunicatul CSM-ului. La Judecătoria Oraşului Agnita lucrează în acest moment trei judecători și 11 persoane înscrise ca personal auxiliar, iar la Judecătoria Oraşului Avrig  lucrează în acest moment patru judecători și opt angajați ca personal auxiliar. În caz de desfiinţare procesele judecătoriilor Agnita și Avrig ar urma a fi preluate de instanțele de judecată din Sibiu și Mediaș. 

Conducerea Judecatoriei Agnita a reusit sa prezinte Consiliului Superior al Magistraturii argumente solide împotriva desfiinţării instanţei de judecată. Preşedintele judecătoriei, judecatorul Andrei Nistor, a declarat că o eventuala desfiintare a acestei instante ar avea efecte negative asupra cetăţenilor care locuiesc într-o arie mare a judeţului, asta în conditiile în care activitatea institutiei este de câţiva ani pe un trend ascendent.

”Nu am primit nimic oficial din partea CSM-ului referitor la o posibila desfiintare a Judecătoriei Agnita. Am aflat on-line despre concluziile comisiei respective. Anterior publicarii acestor concluzii am fost solicitati sa oferim un punct de vedere cu privire la criteriile luate in considerare. Noi spunem ca am adus numeroase argumente in acest sens si chiar am propus o rearondare a anumitor localitati invecinate. Din punctul nostru de vedere, o eventuala desfiintare a Judecatoriei Agnita ar restrange nejustificat accesul la justitiei al cetatenilor din zona orasului Agnita precum si din localitatile invecinate. Ar fi foarte dificil pentru aceste persoane, marea lor majoritate de la sate si comune, sa ajunga la Sibiu sau la Medias, pentru un proces”, a declarat judecatorul Andrei Nistor.

 

Etichete: