fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Jocuri de culise – Ilieşiu vrea să fie reprimit în PNL

Zilele acestea, senatorul de Sibiu, Sorin Ilieşiu a solicitat printr-o scrisoare deschisă către Delegaţia Permanentă a PNL, reprimirea lui în rândurile partidului şi refacerea USL-ului, sub conducerea lui Tăriceanu. Iată scrisoarea:

Scrisoare deschisă către Delegaţia Permanentă a PNL

 

 Cerere de reprimire în Partidului Naţional Liberal

 

 Stimaţi colegi liberali,

 

 Vă solicit să mă reprimiţi în PNL. Am fost exclus la propunerea abuzivă a preşedintelui în exerciţiu al PNL – un exerciţiu care a ajuns să fie nu doar împotriva propriului partid, ci şi împotriva propriului popor -, cu toate nu am făcut decât să spun ceea ce gândim cu toţii, având în vedere binele României şi al PNL. 

 

Din păcate, am avut dreptate: prăbuşirea PNL în sondaje de opinie confirmă că electoratul USL se simte înşelat în cel mai înalt grad de decizia preşedintelui în exerciţiu al PNL de rupere a USL şi de ieşire a PNL de la guvernare. Prăbuşirea PNL în sondaje confirmă faptul că alianţa politică a domnului Antonescu cu domnul Băsescu echivalează cu trădarea votului covârşitor dat de trei ori de poporul român împotriva politicii domnului Băsescu. Prăbuşirea în sondaje demonstrează că o asemenea alianţă înseamnă sinuciderea politică şi morală a PNL, aruncarea României într-o gravă şi interminabilă criză şi, nu în ultimul rând, continuarea şi amplificarea circului politic dirijat de domnul Băsescu în anii care urmează. România este în prezent ţara cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, inclusiv datorită implicării PNL în guvernarea social-liberală. Suntem un partid naţional şi nu avem voie să punem între paranteze interesul naţional. Ar fi păcat să-l sacrificăm din cauza ambiţiei deşarte a domnului Antonescu de a deveni preşedintele României în situaţia în care sondajele electorale arată că are doar 29% în timp ce colegul nostru liberal, domnul Tăriceanu, are 71%. Nu avem dreptul să împiedicăm mersul ascendent al României şi al PNL, de dragul acestei ambiţii deşarte. Mulţi oameni mă opresc pe stradă ca să-mi spună: “Nu ne mai simţim reprezentaţi de domnul Antonescu. I-a luat Dumnezeu minţile? E şantajat? E cumpărat?”. Nu ştiu care e răspunsul corect, dar toată lumea ştie că beneficiarul ruperii USL este domnul Băsescu, cel care se crede un Putin românesc, adică viitorul prim-ministru desemnat de viitorul Medvedev al României: domnul Antonescu sau un alt candidat susţinut de „Dreapta lui Băsescu” (… mai degrabă „Strâmba lui Băsescu”).

 

Stimaţi colegi liberali, singura soluţie pentru evitarea a ceea ce pare inevitabil, este organizarea, cât mai curând posibil (săptămâna aceasta sau cea viitoare), a unui extraordinar congres al PNL care să decidă revenirea PNL în USL şi la guvernare, participarea PNL în cadrul USL la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale. Toate acestea vor deveni posibile doar dacă domnul Antonescu va face un pas înapoi şi doar dacă îi vom acorda încrederea noastră domnului Călin Popescu Tăriceanu, cel care, cu susţinerea USL, va fi cu certitudine primul preşedinte liberal al României sau viitorul prim-ministru al ei (menţionez că în situaţia în care la sfârşitul acestui an domnul Călin Popescu Tăriceanu va deveni preşedintele României, voi candida la începutul anului viitor, dacă voi fi susţinut de către domniile voastre, pentru funcţia de preşedinte al PNL, pentru perpetuarea uniunii şi guvernării social-liberale în următorii 5-10 ani.

 

 Ar fi păcat să nu devină realitate superbul proiect al colegului nostruliberal pentru unitatea românilor în jurul unui obiectiv naţional: “Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”.

 

Cu un asemenea proiect naţional, cu doi lideri USL care şi-au dovedit, ca prim-miniştri, nu numai buna-credinţă dar şi competenţa, tandemul Tăriceanu-Pontasau tandemul Ponta-Tăriceanu va duce România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptate de cei care ne-au votat cu uriaşă speranţă, de cei care s-au săturat de sărăcie, vrajbă, scandal şi dezbinare.

 

Cu încredere în Primăvara românească,

 

Sorin Ilieşiu – senator USL de Sibiu18 martie 2014

 

Etichete: