fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Jandarmii sibieni sunt la datorie și în noaptea dintre ani

În perioada 31.12.2020 – 03.01.2021, pentru siguranța cetățenilor, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor fi mobilizați în misiuni de ordine și siguranță publică pe raza județului Sibiu. Echipaje de jandarmerie sunt în stradă, în zonele aglomerate, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea respectării măsurilor și a restricțiilor dispuse.

De asemenea, în această perioadă, jandarmii sibieni desfăşoară acţiuni de verificare a respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice. Totodată, jandarmii montani sunt la datorie în stațiunile Bâlea și Păltiniș, pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, dar și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru o minivacanță în siguranță, Jandarmeria Sibiu le recomandă cetățenilor să evite zonele aglomerate, să aibă grijă de sănătatea lor și a celor dragi respectând măsurile de protecţie şi distanţare socială dar și restricțiile impuse.
Dacă se află într-o situație dificilă sau dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru a evita producerea unor situații nedorite, jandarmii montani le transmit turiștilor următoarele recomandări:
– înainte de a pleca în drumeție să se informeze temeinic în legătură cu itinerariul propus și prognoza meteo;
– să evite deplasarea după lăsarea întunericului și să nu se aventureze în zonele pe care nu le cunosc sau sunt greu accesibile;
– să se echipeze adecvat anotimpului;
– să respecte măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea Covid-19;
– dacă se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor montani.

Etichete:

Recomandam sa citesti si