fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

ISU Sibiu: Se menține atenționarea meteorologică COD GALBEN

Se menține atenționarea meteorologică COD GALBEN, valabilă în perioada *15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00* privind averse torențiale, grindină, vijelii cu cantități de apă însemnate;

📌Se instituie *COD PORTOCALIU*
Interval de valabilitate:15.06. ora 13:00 – 16.06.ora 03:00

Fenomene vizate : cantități de apă însemnate ce vor acumula 40l/mp iar pe arii restrânse 50-80l/mp și intensificări puternice ale vântului.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Etichete: