fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

ISU Sibiu: Ora 10 dimineaţa, ora neagră a Sibiului

Ora 10 dimineaţa reprezintă ora cu cele mai multe solicitări pentru Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Sibiu, a declarat Cosmin Balcu, şeful instituţiei, joi în cadrul unui raport de activitate pe anul 2018 prezentat în şedinţa ATOP. “Judeţul Sibiu este pe locul 4 în ţară după Timiş, Cluj şi Mureş la numărul de intervenţii ISU cu peste 15.000 anul trecut”, a declarat Cosmin Balcu. El a explicat că deşi gradul de ocupare a posturilor în instituţie este de 83%, s-a reuşit ca timpii de răspuns la stigerea incendiilor să fie foarte mici: în medie 8 minute în mediul urban şi 14 minute în mediul rural. Balcu a precizat că faţă de anul 2009, intervenţiile ISU în judeţ au crescut de peste 4 ori.

Podul Gării – o problemă pentru intervenţii

“Odată cu deschiderea noului Mall de lângă Podul Gării şi construcţia blocurilor din Lazaret şi Guşteriţa, accesul la această zonă devine foarte greu pentru forţele de intervenţie” a precizat Balcu. El a dat exemple actuale când o simplă tamponare în zona Podul Gării blochează accesul în şi din zonă. Pentru a înlesni accesul SMURD şi a pompierilor, Balcu a propus Primăriei Sibiu identificarea unei locaţii în Guşteriţa pentru amplasarea unei subunităţi ISU. “Aşa accesul îl vom putea face dinspre Guşteriţa spre centru şi nu invers, evitând blocajele.”, a precizat şeful ISU. El a prezentat strategia instituţiei pe termen scurt şi mediu de a deschide subunităţi de SMURD şi Pmpieri la Şelimbăr, Ocna Sibiului şi Zona Industrială de Vest, pe terenul fostei Unităţi Militare de aviaţie. Astfel accesul echipajelor de pompieri şi SMURD se va face mai uşor în toate cartierele oraşului şi zonele limitrofe.

Balcu cere reconfigurarea zonei de acces la Spitalul Luther

ISU Sibiu: Ora 10 dimineaţa, ora neagră a SibiuluiŞeful ISU Sibiu a propus în şedinţa ATOP de la Consiliul Judeţean identificarea unei soluţii pentru accesul mai uşor al ambulanţelor care vin din zona de vest a oraşului la Spitalul de copii Luther, din spatele Prefecturii. “Se pot monta piloni mobili cu comandă electronică de pe maşinile de intervenţie la urcare de pe Şoseaua Alba Iulia spre Bastionului. Sau se pot găsi alte soluţii” a propus Cosmin Balcu. El a arătat că în condiţii normale de trafic ambulanţele pierd 5 minute minim ocolind zona conform rutelor actuale de acces, iar când sunt orele de vârf mult mai multe minute.

Etichete:

Recomandam sa citesti si