fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Uncategorized

ISU Sibiu ne avertizează că improvizaţiile electrice pot produce tragedii

Improvizațiile generează întotdeanuna defecțiuni ale instalațiilor sau echipamentelor şi conduc întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, la incendii sau explozii.
  Cu scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, reamintește cetățenilor o serie de avertismente legate de folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice. Este interzis să:

-Introducem direct în priză conductori electrici fără ștecher;
-Utilizăm instalațiile și aparatele electrice defecte, cu cabluri neizolate sau deteriorate;
-Folosim siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
-Lăsăm nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou sau radiator;
Atenție! Conectarea simultană a mai multor aparate de putere (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere și alte asemenea) la aceeași priză va suprasolicita instalația electrică.
La instalațiile de gaze:
-Racordarea aparaturii casnice de preparare a hranei sau de încălzire a locuinței se va executa după obținerea avizelor/autorizațiilor prevăzute de lege și numai de către personal autorizat;
-Verificarea periodică a instalației de utilizare este obigatorie, aceasta fiind prestată de către firme autorizate, la interval de maximum 2 ani;
-Verificarea etanșeității conductelor de gaze se face numai cu emulsie de apă cu săpun. Este interzisă folosirea flăcării pentru această operațiune;
-În momentul în care sunt sesizate scăpări ale instalației de gaze, trebuie aerisită locuința, evitându-se utilizarea surselor de foc și instalației electrice. Se va anunța imediat distribuitorul local de gaze naturale.
ATENȚIE! Lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile electrice și de gaze se execută numai către personal calificat și autorizat.

Etichete:

Recomandam sa citesti si