fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

ISU Sibiu: Mincu Marian, salvator în sprijinul semenilor, chiar și în timpul liber

Decizia de a deveni pompier militar nu a fost o întâmplare pentru Mincu Marian, subofițer, proaspăt încadrat la ISU Sibiu.

În după-amiaza zilei de 8 martie, un bărbat a fost agresat pe strada Săcel din municipiul Sibiu. Întâmplator, Marian se afla în trecere pe acea stradă, cu autoturismul personal, în momentul în care un bărbat era agresat cu cruzime de un alt bărbat, care apoi a dispărut fără urmă.

“Totul s-a întâmplat în fața ochilor mei și parcă era o scenă de film, părea ireal. M-a cuprins un sentiment de teamă și cu îngrijorare uitându-mă în jur am văzut că nu mai era nimeni pe stradă. În acel moment, fără să ezit am oprit mașina și am alergat spre victimă, apelând simultan numărul de urgență 112, pentru a solicita sprijinul colegilor.”

Curajul, empatia și sentimentul de responsabilitatea simțite de Marian, fața de omul căzut la pământ, l-au determinat să comunice cu promptitudine toate datele necesare, în dispeceratul ISU Sibiu, contribuind la mobilizarea foarte rapidă a forțelor competente.

De asemenea, acesta a furnizat detalii importante despre agresor și despre modul în care s-au petrecut faptele, ajutând astfel și la prinderea acestuia.

“În acele clipe simțeam că pot cu adevărat să ajut un om, că îi pot salva viața! Deși conștient de marele pericol la care m-am expus, sentimentul nobil, că pot face un bine pentru viața unui om, a făcut ca toată teama să dispară!” spune Marian, parcă retrăind teroarea acelor clipe.

Bărbatul rănit a primit asistență medicală și a fost transportat în siguranță la spital. Promptitudinea, curajul și inițiativa de a interveni, deși era posibil ca viața lui să fie în pericol, ne-a determinat să împărtășim cu dumneavoastră această mică, dar foarte însemnată întâmplare trăită de pompierul sibian.

„Îi urăm succes în cariera aleasă, îi mulțumim pentru exemplul oferit și suntem convinși că avem alături un camarad adevărat!”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si