fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

ISU SIBIU – Exercițiu amplu de cooperare la o societate de proiectare și execuție echipamente industriale din municipiul Sibiu

ISU SIBIU – Exercițiu amplu de cooperare la o societate de proiectare și execuție echipamente industriale din municipiul Sibiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat astăzi, 01 octombrie a.c. începând cu ora 11:00, un amplu exercițiu de combinat de conducere cu forțe în teren în cadrul unei societăți de proiectare și prelucrare echipamente industriale din municipiul Sibiu.

Exercițiul a avut drept scop principal antrenarea forțelor, eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență precum și verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar și anume Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu.

Scenariul stabilit a fost următorul: în atelierul de vopsitorie a operatorului economic a avut loc o explozie urmată de un incendiu de amploare , surpinzând în interior mai mulți muncitori care au fost răniți.

La fața locului echipajul CBRN a efectuat măsurătorile specifice după care pompierii militari sprijiniți de membrii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic au intervenit în mod coordonat în interiorul clădirii pentru evacuarea și salvarea victimelor, transportarea acestora în siguranță la punctul de triaj și îngrijiri medicale precum și în cele din urmă pentru lichidarea incendiului.

De asemenea o persoană a fost salvată de pe acoperișul clădirii cu ajutorul autospecialei de salvare și intervenție la înălțime și transportată în siguranță la punctul de triaj medical.

La acest exercițiu au participat următoarele forțe:

 peste 60 de pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă dintre care 1 autsopecială de salvare și intervenție la înălțime, 2 autospeciale SMURD, 1 autospecială CBRN și 2 autospeciale de serviciu;
 10 voluntari SMURD;
 5 cadre jandarmerie;
 12 membrii ai Serviciului Privat pentru Situații de Urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă;
 6 cadre medicale UPU și SAJ Sibiu.

Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de domnul inspector șef, locotenent colonel Lucian Trefaș, în calitate de comandant al acțiunii, alături de domnul prefect, Mircea Crețu iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, domnul maior Andrei Iancu.

În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Etichete: