fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

ISU Sibiu- 155 de misiuni în minivacanța de Rusalii

ISU Sibiu –128 misiuni la sfârșit de săptămână Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 120 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează: ✅🚨115 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 🔥2 incendii. Un incendiu produs la un autoturism, în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN14, în zona localității Slimnic. Pompierii militari si Detașamentului Sibiu cu sprijinul membrilor SVSU Slimnic au lichidat incendiul care a afectat aproximativ 70% din autoturism. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o defecțiune la toba de eșapament pe timpul funcționării autoturismului. Cel de-al doilea incendiu s-a produs în data de 04.04.2021, în jurul orei 2:00,în localitatea Apoldu de Jos, izbucnit la mai multe anexe gospodărești și acoperișurile a două case. Au fost mobilizate la fața locului 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD și membrii SVSU Apoldu de Jos. Au ars peste 300 mp din anexele gospodărești și acoperișurile caselor (proprietar și vecin) precum și elemente de mobilier,un tractor, un autoturism, scule electrice, 1 porc și cca 20 de găini. Au fost salvate 12 găini. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit. ✅2 activități de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în municipiul Sibiu și Mediaș; ✅1 misiune de îndepărtare elemente de construcție (tablă acoperiș) ,în data de 03.04.2021, în jurul orei 16:00, în municipiul Sibiu, str. Semaforului. ✅7 activități de informare populație măsuri Covid-19. Echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio. Totodată, în acest sfârșit de săptămână reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au participat împreună cu alte structuri ale M.A.I. la efectuarea controalelor pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Aceștia au efectuat un număr de 25 de controale și au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Sars-Cov-2 fiind aplicate 4 avertismente. Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, unui număr de peste 150 de apeluri venite pe numărul de urgență 112.

Echipajele SMURD au intervenit în sprijinul cetățenilor aflați la nevoie, acordând primul-ajutor medical calificat unui număr de 134 cazuri de natură medicală.
În ultimele trei zile, salvatorii sibieni au intervenit cu mijloacele din dotare pentru stingerea a cinci incendii, trei dintre acestea izbucnite în gospodării și anexe (Orlat, Presaca și Sibiu) și două incendii produse la autoturisme (Sibiu, str. Școala de Înot și drumul de leagă Șeica Mare-Șeica Mică).

De asemenea, echipajele medicale specializate au intervenit și acordat asistență medicală de specialitate la patru accidente rutiere din care au rezultat 10 victime, transportate la spital.

În contextul avertizării ANM- Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată în care s-a aflat și județul Sibiu în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți pe drumurile publice care împiedicau desfășurarea normală a traficului ( DN14B Mediaș și Ighișul Nou-Zlagna).

Tot în această perioadă, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a fost solicitată să intervină pentru asanarea unui element de muniție (proiectil exploziv de război, calibrul 100 mm), rămas neeexplodat din timpul conflictelor armate, descoperit de către un cetățean, în afara localității Porumbacu de Sus.Pe această cale reamintim cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Etichete:

Recomandam sa citesti si