fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

ISJ Sibiu: Pregătiri pentru revenirea la școală a elevilor din ani terminali

În această perioadă, a desfășurării procesului instructiv-educativ în sistem on-line, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu desfășoară o serie de activități specifice care să determine o continuitate a activităților specifice în unitățile de învățământ din județul Sibiu, cu respectarea cadrului legislativ specific acestei perioade. În perioada 26.05-28.05.2020, inspectorii școlari din cadrul ISJ Sibiu vor efectua controale tematice  în toate unitățile de învățământ, cu scopul de a identifca stadiul de pregătire al acestora pentru începerea activităților de pregătire a elevilor care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din luna iunie 2020.

Pentru ca aceste deziderate să fie îndeplinite, în ziua de joi, 21.05.2020, conducerea ISJ Sibiu a desfășurat un webinar cu toți directorii din unitățile de învățământ ale județului Sibiu, scopul principal fiind acela al diseminării prevederilor OMEC nr. 4.267 / 841 / 2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile / instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării, precum și ale OMEC nr. / 13.05.2020 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin O.M.E.N.C.Ș nr. 5.079 / 2016: „În situații excepționale, inclusiv pe perioada declarării stării de alertă, ministrul educației și cercetării stabilește măsuri specifice în vederea continuării procesului educațional”.

ISJ Sibiu a intensificat legăturile cu autoritățile locale și județene în vederea demarării achizițiilor de materiale necesare prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cauzate de SARS-CoV-2 (măști, mănuși, substanțe dezinfectante). Menționăm că ISJ Sibiu a trimis o comandă de peste 420.000 de măști de protecție la MEC, acestea urmând să soseacă săptămâna viitoare, distribuirea lor urmând a se realiza în 24 de ore de la sosirea lor.

Tot în luna mai, la inițiativa Inspectorului Școlar General prof. dr. Alexandru Petru Dumbravă, ISJ Sibiu a demarat o acțiune de distribuire către elevii ce nu au posibilități de continuare a învățării în mediul on-lie, a calculatoarelor donate de către diferiți agenți economici și persoane fizice. Prin acesată acțiune, la sediul CCD Sibiu au fost donate peste 400 de unități de calculator. Informaticieni din diferite unități de învățământ, sub coordonarea ISJ Sibiu, au instalat partea de software necesară elevilor, iar o parte din acestea au fost distribuite către Liceul Tehnologic Mârșa, Scoala Gimnaziala Rosia, Scoala Gimnaziala Altana, Scoala Gimnaziala Nocrich, Scoala Gimnaziala Bazna, Scoala Gimnaziala Bratei, Scoala  și către Școala Gimnazială Racovița, precum si la elevi,  din Sibiu si judet, individual.

ISJ Sibiu dorește ca absolvenții claselor a VIII-a, a XII-a si a XIII-a să simtă emoțiile acestui eveniment important din viața lor. De aceea instituția a demarat un program de sărbătorire a acestui eveniment în mediu on-line, solicitând elevilor, cadrelor didactice și unor personalități din viața culturală a județului să transmită gândurile lor pe o platformă on-line dedicată acestui fapt.

În perioada 02 – 12.06.2020, în toate unitățile de învățământ gimnazial (83 de unități) și liceal (33 de unități) se desfășoară activități de pregătire pentru examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat și Atestare Profesională. În aceste unități sunt așteptați, pentru activitățile de pregătire, 3892 Evaluare Națională, Bacalaureat și Atestare Profesională 2729 elevi de clasa a XII-a și 320 elevi de clasa a XIII-a învățământ profesional.

Conform calendarului înscrierii elevilor în Clasa Pregătitoare, în această perioadă se desfășoară evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani 1 septembrie – 31 decembrie 2020 de către CJRAE Sibiu, eliberearea recomandărilor pentru înscrierea acestora (până în 30 iunie) și completarea și depunerea cererilor tipde către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea (până în 7 iulie)

Etichete:

Recomandam sa citesti si